Haatimam predikt al een jaar in Veenendaal. Politie weet het, maar doet niets

Haatimam predikt al een jaar in Veenendaal. Politie weet het, maar doet niets

Het staat radicale moslims blijkbaar vrij om hun hatelijke ideologie te verspreiden in ons land.

De door België uitgewezen haatimam El Alami Amaouch blijkt al een jaar lang regelmatig te prediken in Veenendaal, waar hij bij familie woont. Dat vertellen bronnen tegen het Algemeen Dagblad:

De gevreesde haatimam, die in België zijn volgelingen aanzette naar Syrië af te reizen, blijkt al ruim een jaar rustig zijn gang te gaan in Nederland. De politie is getipt, maar er is niet ingegrepen. In België baarde Amaouch onder meer opzien door Allah te smeken een seculiere Marokkaanse dichter de tong af te snijden.

En nu komt het: het ministerie van Veiligheid en Justitie zei afgelopen zaterdag nog dat Amaouch bij terugkomst "scherp in de gaten zal worden gehouden." Dit terwijl de autoriteiten wisten dat hij a) al een jaar actief was in Nederland en b) daar probleemloos mee wegkwam. Er was namelijk aangifte tegen hem gedaan door iemand die hem hoorde prediken. Die aangifte is gewoon in de prullenbak gegooid.

Dit is volkomen onacceptabel. De autoriteiten hadden meteen openheid van zaken moeten geven toen België deze gek uitzette en mensen speculeerden wat hij nu dan zou doen. Iedereen wist blijkbaar dat hij al een jaar actief was in ons land: zeg dat dan. Wij als burgers hebben het recht om dat te weten.

In een normaal land, in normale tijden, zou er nu alles aan gedaan worden om deze man alsnog het zwijgen op te leggen, maar helaas, Nederland anno 2016 is niet normaal. Als je als blanke niet-moslim "minder, minder, minder Marokkanen" zegt te willen word je keihard afgestraft, maar als niet-blanke moslim mag je werkelijk alles roepen wat je wilt.

Wanneer accepteert de overheid nou eindelijk dat de radicale islam een hatelijke ideologie is, vergelijkbaar met het nazisme? Wanneer wordt die hatelijke ideologie op vergelijkbare wijze aangepakt?

Ik vrees dat het antwoord "nooit" is als de PvdA en de VVD het voor het zeggen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties