Haatimam Qatada kost Britten 1,2 miljoen euro per jaar

Geen categoriefeb 27 2012, 10:14
Schandalig. Uit onderzoek van The Sun on Sunday (ja, van Rupert Murdoch) blijkt dat haatprediker Abu Qatada de Britse belastingbetaler jaarlijks maar liefst 1 miljoen pond kost (dat komt neer op zo'n 1,2 miljoen euro). 
Qatada is een bekende van de Britse justitie - en van een ieder die extremistische groeperingen in het westen in de gaten houdt. Hij staat bekend als een sympathisant en andere terroristische organisaties. Sterker nog, hij is niet alleen een sympathisant van Bin Ladens organisatie; hij heeft ze zelfs actief gesteund.
Volgens kenners overzag hij de avonturen van aan Al Qaeda-gelieerde groepen en Al Qaeda-terroristen zelf in Algerije en daarbuiten. Daarnaast was hij de leider van deze groep group in de Maghreb regio én één van diens meest invloedrijke 'idiologen'.
Kortom, dit is een man die je vooral niet binnen je grenzen moet willen hebben.
De Britse overheid was het daar geheel mee eens. Hij heeft dan ook 6,5 jaar vastgezeten. Hij kwam uiteindelijk vrij omdat het Europese Hof van de Rechten van de Mens vond dat hij in zijn thuisland Jordanië niet op een 'eerlijke behandeling kon rekenen' (men wil hem daar vervolgen wegens zijn terroristische activiteiten).
Nu loopt dit staatsgevaarlijke sujet dus vrijelijk rond. Dat is al erg genoeg, maar het kan nog erger: hij kost de Britse belastingbetaler namelijk maar liefst 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro) per jaar. Enkele redenen? Hij woont in een huis van 400.000 pond, waar de belastingbetaler maandelijks 1900 pond aan kwijt is. Ook wordt hij bijvoorbeeld beveiligd door maar liefst zestig bodyguards, die jaarlijk 500.000 pond opstrijken. (Opmerking: dit zijn dus sommige van de kosten, niet alle. Dat even ter verduidelijke vanwege reacties van lezers)
Het is ongelooflijk dat deze man niet wordt uitgezet. We hebben het hier verdorie over een terrorist, niet over een man die er weliswaar extremistische gedachten op na houdt, maar daar verder niets mee doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten