HAHA! De slager keurt zijn eigen vlees: OVV gaat op verzoek van kabinet onderzoek doen naar aanpak coronacrisis

HAHA! De slager keurt zijn eigen vlees: OVV gaat op verzoek van kabinet onderzoek doen naar aanpak coronacrisis

Jaap van Dissel van het RIVM.

Hilarischer dan dit wordt het niet. Het mediakartel bericht vandaag dat de leiders van het partijkartel -- dat wil zeggen, het kabinet -- de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) opdracht heeft gegeven om te onderzoeken hoe datzelfde partijkartel is omgegaan met de coronacrisis.

"De raad gaat," aldus mediakartel-outlet pur sang Nu.nl, "onder meer kijken naar de voorbereiding op een pandemie, de crisisbeheersing en de getroffen maatregelen. Ook wordt er gekeken naar het effect van de coronacrisis op kwetsbare mensen in de samenleving." Dan hebben ze het dus over "zwakkeren" die in het verdomhoekje zijn gekomen doordat reguliere zorg en maatschappelijke diensten zijn weggevallen.

Het kabinet is zelf in ieder geval heel blij met zichzelf. "Gelet op de ongekende omvang en impact van de coronacrisis op onze maatschappij zijn wij van mening dat de OVV bij uitstek de positie heeft om de crisisaanpak van het kabinet in al zijn relevante aspecten te evalueren," aldus het kabinet. Jawel, ze hebben er écht zin in.

Op dit moment is de Raad om zich "voor te bereiden." Er vindt namelijk nog geen onderzoek plaats omdat "de betrokken partijen nog volop bezig zijn met het bestrijden van de crisis." Aldus Nu.nl, dat het op heerlijke wijze verwoordt -- je krijgt bijna de indruk dat Rutte, Van Dissel en De Jonge een Superman cape dragen en het opnemen tegen één of andere vreselijke schurk die het hele universum wil vernietigen.

Afijn. Hoe dan ook: het punt is natuurlijk dat het wel heel moeilijk is om het eindoordeel van de OVV op voorhand serieus te nemen. Het heeft wel een heel hoog "wij van WC Eend" gehalte.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 64,95 euro 50 beschermende mondkapjes kopen. Voor 29,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties