Haha, de VN Veiligheidsraad gaat het geweld in Jeruzalem wel even stoppen hoor

Geen categoriejul 23 2017, 10:00
De Verenigde Naties komen het conflict in Jeruzalem wel even sussen hoor. Wat een enorme en stuitende arrogantie.
De VN Veiligheidsraad komt maandag bijeen in een poging om het oplaaiende geweld in Jeruzalem te beëindigen:

"De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt maandag bijeen om te praten over de situatie in Jeruzalem, waar het geschil tussen Israël en Palestijnen over de toegang tot de Tempelberg voor de bloedigste taferelen in jaren heeft gezorgd.

Zweden, Egypte en Frankrijk hebben volgens diplomaten om spoedberaad gevraagd.

"We moeten dringend bespreken hoe we de roep om de-escalatie in Jeruzalem kunnen steunen", zei de Zweedse VN-ambassadeur Carl Skau zaterdag. De spanningen in het gebied staan op scherp sinds Israël nieuwe veiligheidsmaatregelen heeft ingesteld. Zo mogen mannen onder de vijftig jaar niet meer het vrijdaggebed bijwonen in de Oude Stad."

Die pacificatie kunnen ze op hun buik schrijven. Dat zit zo: Jeruzalem is een smeltkroes van culturen en religies. Zowel christenen, joden en moslims achten de stad heilig en hopen stiekem ooit nog de alleenheersers te zijn over de hoofdstad van Israël. De islamitische Palestijnen hebben een vindingrijke manier bedacht om hun zin te krijgen: via VN-orgaan UNESCO proberen ze allerlei resoluties aangenomen te krijgen waarin gemeld wordt dat heel de Tempelberg of zelfs heel het centrum van Jeruzalem toebehoort aan moslims. Waaronder dus ook de Klaagmuur - hét belangrijkste bouwwerk voor joden.
Veel van die resoluties hebben het daadwerkelijk nog gered, en dat heeft in Israël gezorgd voor een flinke keldering van de populariteit van de Verenigde Naties. Israël schortte diens medewerking op aan UNESCO, en de band met de VN als geheel kwam onder druk te staan.
En nu moet de VN als zogenaamd onpartijdige scheidsrechter gaan zorgen dat Israël en Palestijnen iets minder gewelddadig gaan samenleven in het centrum van één van de oudste steden van de wereld?
Mooi niet, natuurlijk. De Verenigde Naties hebben hun krediet verspeeld en gaan voor geen enkele doorbraak meer zorgen in de enige democratie van het Midden-Oosten. Jammerdebammer!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten