Haha! Haagse burgermeester zit in bestuur organisatie die 'onafhankelijk' onderzoek doet naar vreugdevuur-debacle Scheveningen

Haha! Haagse burgermeester zit in bestuur organisatie die 'onafhankelijk' onderzoek doet naar vreugdevuur-debacle Scheveningen

"Wij van WC Eend..."

Hilarischer én corrupter dan dit wordt het natuurlijk niet. Burgemeester Krikke, die politiek en bestuurlijk verantwoordelijk is voor de uit de hand gelopen vreugdevuren in Scheveningen, blijkt zelf in het bestuur te zitten van de organisatie die 'onafhankelijk' onderzoek moet verrichten na het debacle. Dat bericht Telegraaf-journalist Bart Mos:

Ironisch genoeg schreef Krikke zelf dit over de organisatie (ter uitleg waarom juist deze organisatie het onderzoek mag verrichten):

"Het IFV is een organisatie die geschikt is voor deze evaluatie, gezien de ervaring die zij heeft met evaluatieonderzoek naar verschillende crises en incidenten in Nederland."

Haha! Ja, en dat het allemaal vrienden van haar zijn én dat ze zelf in het bestuur zit is natuurlijk ook een mooie meevaller. Niet dan?

Opvallend genoeg vindt zelfs de lokale PvdA dit wat te ver gaan qua 'ons-kent-ons' niveau. Zo laat PvdA-raadslid Martijn Balster weten:

"Dat is een geval van de slager die zijn eigen vlees keurt."

Van een PvdA'er komende is dat natuurlijk je reinste hypocrisie, maar het betekent ook dat zelfs politieke insiders begrijpen dat Krikke dit niet kan maken.

Aan de andere kant bewijst dit voorval wel voor de zoveelste keer dat a) het partijkartel écht bestaat en dat b) het onzin is om geloven dat politieke corruptie niet bestaat in ons land. Misschien dat 'onze' corruptie niet de vorm heeft van de corruptie in een derdewereldland, maar dat betekent niet dat het er helemaal niet is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties