Haha! Macron-vriendelijke media moeten nu al toegeven: 'Zijn populariteit keldert!'

Haha! Macron-vriendelijke media moeten nu al toegeven: 'Zijn populariteit keldert!'

Heerlijk.

Goh, wat komt dit toch als een ongelooflijke schok, zeg:

De in mei aangetreden Franse president Emmanuel Macron zakt volgens opiniepeilers in de achting van de Fransen. In een zondag in de Journal de Dimanche gepubliceerde peiling heeft nog 54 procent van de ondervraagden vertrouwen in de 39-jarige pro-Europese liberaal Macron. In juni was dit nog 64 procent.

Natuurlijk betekent dit dat hij nog altijd op de steun van de meerderheid van de Franse kiezers kan rekenen -- of in ieder geval op hun vertrouwen -- maar als deze trend zich doorzet zakt hij binnenkort razendsnel onder de magische grens van 50 procent. Sterker nog, dat zou dan volgende maand al zover zijn.

Volgens onze vrienden van De Telegraaf -- die Macron eerder stelselmatig neerzetten als de Grote Redder van Frankrijk -- is het de op één na grootste terugval in zo'n korte tijd sinds iFop begon met het peilen van de populariteit van de president. Let wel, dat doen ze al sinds 1958.

De enige die nóg erger terugviel was Jacques Chirac in 1995. Chirac stond eerst op 59 procent, maar moest drie maanden later genoegen nemen met slechts 39 procent steun. Macron doet het natuurlijk minder slecht dan Chirac, maar deze peiling is alles behalve een goed teken voor hem, zeker aangezien hij een nieuwe politieke partij leidt die nog maar moet bewijzen dat ze een blijvertje is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer