shutterstock 1810249489

Haha, toedeledokie links censuur-Twitter! Miljoenen gebruikers stappen over naar Telegram

Geen categoriejan 13 2021, 14:00
Als Twitter en de andere techgiganten dachten dat ze de aanval van alternatieve media konden afslaan door Parler te cancelen heb ik slecht nieuws voor ze: dat gaat niet werken. Mensen wijken gewoon uit naar andere apps en websites. Zoals Telegram. En als die getarget worden komen we wel met wéér iets anders.
Telegram was na Parler de belangrijkste alternatieve app voor mensen die helemaal klaar zijn met de Tech Dictatuur. Nu Parler offline is gehaald door Apple, Google en zelfs door Amazon is Telegram zelfs (veruit) de belangrijkste alternatieve app. Hoe belangrijk?
Nou, de cijfers spreken voor zichzelf. In de afgelopen 72 uur hebben maar liefst 25 miljoen mensen een Telegram-account aangemaakt. Daarmee kunnen ze communiceren met vrienden en kennissen, maar ze zich ook abonneren op bepaalde "kanalen" en kunnen zelfs lid worden van discussiegroepen. De Dagelijkse Standaard heeft een eigen kanaal, en ik persoonlijk ook. Abonneer je gratis en voor niets op allebei voor het laatste rechtse nieuws!
De man achter Telegram heet Pavel Durov. Hij zegt op Telegram dat "mensen hun privé-informatie niet meer willen ruilen voor gratis apps. Ze willen niet meer gekidnapt worden door techmonopolies die denken dat ze met alles weg kunnen komen zolang hun apps een kritische massa gebruikers hebben."
Daarin heeft hij natuurlijk gelijk... wat meteen verklaart waarom linkse nepjournalisten hun pijlen nu op Telegram richten:
https://twitter.com/disclosetv/status/1349137489722814465?s=21
Je kunt dit niet meer "ongelooflijk" noemen, omdat dit natuurlijk juist heel erg geloofwaardig is. Iedere keer dat er een alternatief komt voor Twitter of een andere techgigant wordt de aanval ingezet. Op Twitter worden de meest vreselijke dingen gezegd en gedeeld (ik ga het niet eens linken, maar je kunt er werkelijk alles vinden dat God en Mensch verboden hebben). Maar het alternatief is kennelijk het vleesgeworden kwaad en moet dus kapot.
Gelukkig weet Telegram hoe het spel gespeeld wordt. Want, zegt Durov, Twitter is weliswaar een rotbedrijfje, maar het échte gevaar komt van Apple en Google. Zij hebben immers de macht om een platform zo ongeveer weg te vagen door diens app uit hun stores te verwijderen.
Maar Durov is daar al mee bezig. Telegram is begonnen met "het ontwikkelen van een feature-rijke web-app die in safari bijna net zo vlekkeloos en snel zal draaien als de gewone app." Dit voor het geval dat Google en Apple Telegram uit hun stores schoppen ‒ ze zijn daar dus heel slim mee bezig.
Dus doe jezelf een plezier en download Telegram vandaag. Als je dat eenmaal gedaan hebt abonneer je dan op het kanaal van De Dagelijkse Standaard en dat van Michael van der Galien. Op deze manier zijn we niet langer afhankelijk van de techreuzen die ons háten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten