Hahaha! "Geen nieuwe kernwapens in NL!" - SP'er Sadet Karabulut doet stoer over kernwapenverdrag: "Minister Blok moet zich krachtig uitspreken!"

Geen categoriefeb 01 2019, 21:00
Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid namens de SP, zit activistisch te doen op Twitter over het INF-kernwapenverdrag dat Trump dreigt op te zeggen. Ze roept op: 'Minister Blok moet zich krachtig uitspreken voor het behoud van dat verdrag' alsof minister Blok hier de sleutelfiguur is!
Om te huilen dit:
[embed]https://twitter.com/SadetKarabulut/status/1091358402012434432[/embed]
Vast een heel aardige vrouw verder, maar het is wel belachelijk naïef om te denken dat het INF-verdrag kernbewapening en onveiligheid in Europa heeft voorkomen, dat is namelijk duidelijk niet het geval. Minister Blok gaat ook geen deuk in een pakje boter slaan, dus dat klinkt gewoon als goedkoop politiek willen scoren. En niemand heeft het gehad over kernwapens in Nederland, maar fijn dat die ook niet welkom zijn.
Het INF-kernwapenverdrag gaat specifiek over 'middellangeafstandsraketten' waarmee een bereik van 500-5500 kilometer wordt bedoeld. Als de Russen en de VS echt kwaad in de zin hadden, dan was een raket met een bereik van 499 kilometer, gelanceerd vanaf een duikboot op een bepaald doelwit, allang realiteit geweest.
Dit is ook haast exact de aanleiding voor het willen opzeggen van het verdrag vanuit de VS. NAVO-lidstaten, waaronder Nederland, steunen de claim van de Verenigde Staten dat Rusland het verdrag zou hebben geschonden. De Russen geven echter aan dat hun raket (SSC-8) slechts 480 kilometer ver komt, dus niks aan het handje!
Kwestie van zo'n raket laten testen en niet direct als haantje de voorste zo'n claim willen steunen, lijkt me! Waarschijnlijk is het de VS helemaal niet om Rusland te doen, maar gebruikten zij de Russen als aanleiding om het verdrag op te willen zeggen, deden NAVO-lidstaten gewillig mee in het steunen van die claim ('want Rusland slecht!') en kan de VS mooi onder het verdrag uit zodat ze kunnen concurreren met het machtsblok dat China heet. China zit namelijk niet in dat INF-verdrag en bouwde al enige tijd vrolijk voort. Daar hoorden we Sadettekadet dan weer niet over, maar ze mag prima oproepen om minister Blok naar China te sturen. Wie weet luisteren ze wel naar hem...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten