HAHAHAHA 'Anti-racistisch' Twitter schaft 'Black List' af

HAHAHAHA 'Anti-racistisch' Twitter schaft 'Black List' af

OverHope.STP / Shutterstock.com

Ja, zo gaan we racisme echt wel succesvol bestrijden. Gewoon woorden afschaffen en hop, voor je het weet leven we allemaal in het antiracistische paradijs. Lekker zeg!

De engineers van Twitter -- die overduidelijk wat te veel vrije tijd om handen hebben -- laten vandaag weten dat ze racisme heel actief gaan bestrijden. Hoe? Nou, door bepaalde termen gewoon af te schaffen. Want, zie je, als je die termen niet meer gebruikt zal racisme niet meer voorkomen. He who owns the language owns the culture. Ofzo.

Dan denk je natuurlijk: 'Oké, om wat voor termen gaat het dan?' Nou, zwarte lijst, bijvoorbeeld. Want het hebben van een 'zwarte lijst' is racistisch. Immers, het zwarte deel ervan betekent 'niet toegestaan.' En dat is voor de zwarte medemens bijzonder beledigend.

Het behoeft geen nadere uitleg dat "witte lijst" ook niet meer mag. Ook mogen woorden als "jongens" niet meer gebruikt worden. Nee, het moet "mensen" worden. Een "manuur" (voor een werkuur) wordt vanaf nu "mensuur" genoemd. En zo zijn er nog een aantal volstrekt achterlijke wijzigingen die volgens de engineers van Twitter desalniettemin de wereld gaan redden.

In wat voor volstrekt gestoorde tijden leven wij, zeg?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties