Halsema beschermt vrijheid van meningsuiting: 'Jihadisten misbruiken de grondrechten met het doel ze te vernietigen'

Halsema beschermt vrijheid van meningsuiting: 'Jihadisten misbruiken de grondrechten met het doel ze te vernietigen'

Burgemeester Femke Halsema. Bron: Screenshot De Balie / YouTube (Creative Commons).

Burgemeester Femke Halsema heeft één ding duidelijk gemaakt in de Amsterdamse raad: het inperken van de vrijheid van meningsuiting is voor haar onacceptabel. Hiermee reageerde ze onder andere op de uitspraken van imam Elforkani, die vond dat de vrijheid van meningsuiting wel iets kan worden ingeperkt zodat de profeet Mohammed wat minder vaak wordt beledigd. Halsema wil hier echter niks van weten, de VvMU is voor haar een heilig grondrecht!

Voor het optreden van vanmiddag verdient burgemeester Halsema een compliment. Ze sprak zich duidelijk uit vóór de vrijheid van meningsuiting(VvMU) en tegen de terreur van jihadisten. Ook is ze van mening dat deze jihadisten onze grondrechten misbruiken.

'Onze vrijheid zit verankerd in onze grondrechten en daarop zijn geen compromissen mogelijk. Jihadisten en hun handlangers misbruiken de grondrechten met het doel ze te vernietigen. Dat mogen we niet toestaan. Anderen suggereren om de vrijheid van meningsuiting maar een beetje in te perken zodat niemand gekrenkt raakt. Onacceptabel. Weer anderen beweren dat we de vrijheid van godsdienst nu maar moeten inperken. Ook dat kan niet. Onze grondrechten en onze vrijheid zijn er voor iedereen en zijn ondeelbaar.'

Binnenkort gaat ze ook in gesprek met imam Elforkani over dit onderwerp. Zij zal dan, naar eigen zeggen, deze boodschap herhalen.

Forum voor Democratie was benieuwd naar het dreigingsrisico voor onze hoofdstad, Halsema zei dat de zaak goed in de gaten wordt gehouden. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat een incident kan plaatsvinden in Nederland. Het is goed van Forum om te vragen aan de burgemeester of hier rekening mee wordt gehouden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer