'Halsema is incompetente randdebiel!' - Oprichter vermeende 'jihad-school' ontkent alles: 'Kom maar met bewijzen!'

'Halsema is incompetente randdebiel!' - Oprichter vermeende 'jihad-school' ontkent alles: 'Kom maar met bewijzen!'

De oprichter van het islamitische Cornelius Haga Lyceum, Soner Atasoy, haalt hard uit naar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en burgemeester Femke Halsema. 'Kom maar met bewijzen,' zegt hij in een persbericht naar de Volkskrant.

Aanleiding voor de felle reactie is deze beschuldiging waar wordt beweerd dat de school een broednest voor salafistisch gedachtegoed is. Er zou 'geen sprake zijn van een veilige en democratische vorming van de leerlingen' en leerlingen zouden worden blootgesteld aan 'radicale, terroristische en antidemocratische gedachten,' aldus het NCTV. Dat zijn natuurlijk behóórlijke aantijgingen.

Halsema deed direct een poging om hard op te treden en wil dat de hele directie, aangeduid als 'richtinggevende personen', opstapt. Soner Atasoy zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en wil eerst bewijzen zien. Atasoy geeft aan dat de NCTV niets heeft laten zien en Halsema zei volgens hem, in een telefoongesprek, alleen iets over 'ernstige signalen', maar leverde geen bewijs.

En ja, voor wie voorstander is van de rechtsstaat is dat natuurlijk de omgekeerde wereld. Want zoals Atasoy het presenteert wordt hij nu van iets beschuldigd, moet hij aantonen dat dat niet klopt én eigenlijk maar direct z'n biezen pakken 'want NCTV ontving signalen'. Volkomen absurd natuurlijk.

Ik ben geen fan van islamitisch onderwijs en heb ook zo mijn bedenkingen bij de praktijken van die school, maar met dit soort ongein ondermijnen zowel de NCTV als Halsema de geloofwaardigheid van het idee van een rechtsstaat. Maak dan éérst het bewijs openbaar, kijk of het degelijk is en doek de boel dan op, want nu is het maar afwachten en één en al onzekerheid.

Ik snap dat kinderen hier niet de dupe van mogen worden en men het zekere voor het onzekere willen nemen, maar een jihad-lesje meer of minder maakt op dit moment ook niet echt meer uit. De munitie die deze aantijgingen het schoolbestuur geeft, wanneer het bewijs niet degelijk is, wordt in zo'n gevaleen nog veel grotere klap in het gezicht van Nederland.

Even in de gaten houden dus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties