Radicaal plan! Halsema wil meer blauw op straat

Geen categoriejul 30 2018, 9:00
Burgemeester Halsema komt met het radicale voorstel, net als al haar voorgangers, om meer blauw op straat te krijgen. Deze ingeving kreeg ze na een nachtelijke wandeling door de straten van Amsterdam. Via Het Parool.
Minister Grapperhaus zal wel weer even een hartig woordje met Halsema moeten spreken want er moet natuurlijk 'écht wat gebeuren nu'. Deze mening is haar toebedeeld naar aanleiding van een rondleiding over De Wallen en diverse uitgaanslocaties die de ombudsman van Amsterdam beschreef met de woorden 'complete wetteloosheid'. Halsema onderschrijft die woorden niet maar vindt wel dat er te weinig agenten en handhavers zijn.
Die term, evenals 'urban jungle', komt van gemeentelijke ombudsman Arre Zuurmond die duidelijk niet zo van het uitgaansleven is. Hij beschreef het nachtleven van de stad op basis van de vele misstanden die hem zijn opgevallen. Te veel mensen, praktisch geen agenten, openbaar dronkenschap, wildplassen, vechtpartijen en roekeloos verkeer. Nu kan het dus zo zijn dat Zuurmond gewoon een mietje is en niks van uitgaan snapt óf Halsema heeft de veilige route uitgestippeld gekregen waardoor ze niks van de schaduwkanten van Amsterdam mee heeft gekregen.
Gelukkig baseert ze haar mening niet op deze ene rondleiding maar is ze ook van plan om met de fractievoorzitters van de Tweede Kamer een tweede keer het nachtleven te observeren. Misschien dat het dan wél complete chaos wordt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten