Hamas brengt mensenoffers

Hamas brengt mensenoffers

Islamitische terreurgroepen als Hamas richten hun geweld per definitie tegen onschuldige en weerloze burgers. Dat is een oorlogsmisdaad.

Deze organisaties als de Taliban en Hamas plegen daarbij echter nog een tweede oorlogsmisdaad. Dat is het verschuilen van hun strijders, hun wapens, explosieven en raketinstallaties achter en tussen hun eigen burgers – zelfs in woningen, ziekenhuizen en moskeeën. Dat is de tactiek van het ‘menselijk schild’, een afschuwelijke oorlogsmisdaad, verboden in de Geneefse Conventie van 1949.

Hoewel Israel zijn best doet om alleen strijders te treffen - en daar ook grotendeels in slaagt - is dat de reden dat er in de strijd tussen Israël en Hamas toch Palestijnse burgerslachtoffers vallen.

Als Palestijnse strijders zich niet tussen burgers zouden verschuilen, zouden er geen of veel minder Palestijnse burgers omkomen door deze moedwillige tactiek.

De zeven Palestijnen bijvoorbeeld die afgelopen dinsdag omkwamen, waren een welbewust menselijk schild. Het Israëlische leger had voor de aanval twee keer gewaarschuwd - per telefoon en door het afschieten van een losse flodder - maar dit werd bewust genegeerd.

Het is een gevolg van de oproep van Hamas in Gaza om zich als menselijk schild op te offeren. Hamas deelt instructies uit om de Israëlische waarschuwingen - die het leven van burgers moeten sparen - te negeren.

De Israëlische waarschuwingen zijn er volgens Hamas op gericht om "om onze vastberadenheid ondermijnen en om angst en paniek te zaaien, om het falen van onze vijanden te maskeren. Wij vragen aan de inwoners van Gaza om geen aandacht te besteden aan deze berichten en om hun huizen niet te verlaten."

U leest het goed. Hamas - dat sinds twee maanden deel uitmaakt van de officiële met Nederlands belastinggeld gefinancierde Palestijns regering - vraagt de Palestijnse burgers om zich moedwillig in gevaar te brengen en zich dus op te offeren.

Nog een voorbeeld hiervan. Hamas parlementslid Fathi Hammad verklaarde bij de vorige oorlog tussen Hamas en Israël op de officiële Hamas-televisie:

“Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld.

De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch.

Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

Ook afgelopen dinsdag noemde een Hamas woordvoerder de methode van menselijke schilden weer "zeer succesvol".

Wat is dat voor succes, in de ogen van Hamas?

In de eerste plaats dat moslimfundamentalisten iemand die sterft in de 'strijd tegen de ongelovigen' beschouwen als een islamitisch martelaar. Dat betekent dat die onmiddellijk toegang krijgt tot het islamitisch paradijs, daar door 72 maagden wordt bediend, en bovendien 70 familieleden mag aanwijzen die ook naar het islamitisch paradijs mogen. Elke nieuwe dode is dus voor Hamas een reden om feest te vieren. De familie moet ook blij en trots zijn.

Ten tweede weet Hamas dat er naïevelingen in het Westen zijn, die Israël de burgerdoden zullen verwijten.

Helaas is dat nog steeds het geval, doordat er mensen zijn die niet inzien dat Hamas de volledige schuld draagt voor beide - de Israëlische en de Palestijnse burgerslachtoffers - door hun dubbele oorlogsmisdaad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties