Harder werken voor minder geld! Overheid stevent af op tekort van 16 miljard in 2025

Harder werken voor minder geld! Overheid stevent af op tekort van 16 miljard in 2025

Als we de conclusie uit het onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) mogen geloven, is het huilen geblazen. De studie genaamd 'Zorgen om morgen' heeft een passende titel, want daaruit blijkt dat Nederland in vijf jaar tijd 16 miljard euro tekort gaat komen. Een tekort dat overigens jaarlijks alleen maar zal toenemen!

Wie dacht dat de maatregelen uit het Klimaatbeleid al pure geldklopperij was, mag zich schrap gaan zetten. Het wordt namelijk nog veel erger. De grootste problematiek is te vinden in de zorg. Vergrijzing neemt de komende jaren alleen maar toe waardoor er minder werkenden zijn en er meer zorg nodig is voor een grotere groep ouderen. De steeds groter wordende lasten vallen dus op steeds smallere schouders.

Het CPB becijferde al eerder dat de overheid in 2025 te maken zal krijgen met zorgkosten die ieder jaar met 100 miljard zullen toenemen! Er zullen dus ontzettend pijnlijke keuzes moeten worden gemaakt. Moet de kwaliteit van zorg bijvoorbeeld omlaag/efficiënter? Er lijkt nu al te weinig geld te zijn. Moet er meer worden belast? Er is nu al enorme onvrede in dit land. De afwegingen die moeten worden gemaakt lijken hoe dan ook pijn te gaan doen en ontzettend ingrijpend te zijn. En dan weten we nog niet eens welke maatregelen ook daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties