Hartverwarmend. Ouders over baby Eli met zeer zeldzame ziekte: hij is perfect

Geen categorieapr 02 2015, 13:00
De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Toen Eli Thompson werd geboren op 4 maart zagen zijn ouders dat alles aan hem klopte, behalve één ding: hij had geen neus. Moeder Brandy McGlathery hield hem in haar handen en zei: "Er is iets mis!" Waarop de dokter haar geruststelde en zei dat er niks aan de hand met hem is. "Hij heeft geen neus!" schreeuwde ze toen.
En inderdaad, dat klopte. Het is een zeer zeldzame ziekte die slechts voorkomt 1 op de 197 miljoen mensen. De naam: complete congenital arhinia. Er lopen nu slechts 43 mensen (inclusief kinderen) op de wereld rond zonder neus. Een foto van de schattige baby Eli, via Facebook:
facebook_brandi2
Het wonderbaarlijke is dat Eli na zijn geboorte meteen begon te ademen door zijn mond, en dat dat nog beter ging dankzij een operatie vijf dagen later. Moeder Brandi heeft de afgelopen weken allerlei mensen leren kennen met dezelfde ziekte, waardoor ze nu is gerustgesteld dat het allemaal wel goedkomt. Voor haar was het heel inspirerend om haar ervaringen met Eli te delen met een andere moeder.
Vrienden van Brandi zijn een wervingscampagne begonnen om geld binnen te halen om het gezin te ondersteunen (want ja, een baby met zo'n unieke ziekte kost veel geld). Voor Brandi is baby Eli perfect, ook al heeft hij geen neus: "Hij is zo schattig, soms vergeet je gewoon dat hij geen neus heeft." Te lief. Hopelijk hebben ze nog een heel lang en gelukkig leven samen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten