Hè jammer... Onlinebeweging Free the Nipple bestaat al vijf jaar en toch blijft tepel bedekt

Geen categoriejun 09 2019, 21:00
Voorvechters van gelijkheid voor vrouwen doen via de Amerikaanse onlinebeweging Free the Nipple, al vijf jaar hun uiterste best om zich met échte issues bezig te houden op het gebied van gelijkheid. Toch lukt het ze maar niet! Hoe kan dat toch? Via Het Parool.
De barricades op voor vrouwenrechten in Iran of Saudi-Arabië is te hoog gegrepen en ook de nieuwe Britse traditie van zuuraanvallen op vrouwen is te ver van huis. Eigenlijk is alles te ver van huis. Maar goed, je wil wel activist zijn en kunnen deugen, dus wat doe je dan? Gewoon voor het kantoor van Facebook en Instagram in New York gaan liggen! Lekker naakt, foto en stickers van een tepel voor je geslachtsdelen en hoppa! Échte emancipatie is in gang gezet!
Ene Spencer Tunick gebruikt deze ware strijders voor de gelijkheid voor zijn eigen 'kunstproject'. Meneer wil namelijk tepels fotograferen en dat als kunst verkopen, maar kan door Facebook en andere social media-giganten z'n product niet aan de man brengen! Hartstikke sneu natuurlijk, dus helpen de SJW-heldinnen hem een handje.
Daar komen natuurlijk ook super interessante discussies uit voort, want 'wat is een tepel precies?' en 'waar ligt de grens tussen wat wel en niet mag worden gezien?' Met als klap op de vuurpijl, hoe kan het ook anders: 'Wat als een transgender de tepel laat zien?' Prangende kwesties van onze tijd!
En het antwoord is er ook al volgens Corien van Zweden, die net een boek genaamd Borsten heeft uitgebracht:

"Maar als de seksualisering van de borst minder wordt, zullen ze hun beleid wel bijstellen. Zulke bedrijven hebben er geen enkel belang bij niet mee te gaan met de meerderheid.”

Pracht idee! Doen jullie met z'n allen mooi jullie best om de tiet te deseksualiseren, dan oefen ik vast mijn verbaasde gezichtsuitdrukking als er rond diezelfde tijd een nieuwe #MeToo (en ik claim alvast de hashtag #MeTwo) ontstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten