Heb jij een kat? Houd dan de komkommers bij 'm uit de buurt. Anders gebeurt er dit...

Geen categorienov 22 2015, 13:00
Houd komkommers bij je geliefde besnorhaarde viervoeters vandaan, anders zou het nog wel eens raar kunnen aflopen...
Op het internet is een nieuwe rage uitgebroken. Alles wat je hoeft te doen is een komkommer pakken, en die naast je kat neer te leggen als het dier even met iets anders bezig is, zoals zich wassen of als het poezenbeest een maaltijd verborbert. Op het moment dat de katten vervolgens de komkommer opmerken flippen ze de pan uit.
Op het eerste gezicht ziet het er enorm geestig uit:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/Cat-scared-of-Cucumber.mp4"][/video]
En hier nog zo één:
[video width="480" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/catcu.mp4"][/video]
Dat schrikken van die katten lijkt misschien grappig, maar dat is het natuurlijk niet. Oudere katten hebben dikwijls zwakke harten en zouden door zo'n enorme schrik wel eens het loodje kunnen leggen.
Maar de stuipen op het lijf jagen bij poezen is daarnaast ook enorm schadelijk voor het mentale welzijn van de dieren. Dierenarts Laura Chan legt uit:

"Waar ik me zorgen over maak zijn de psychologische problemen op de lange termijn. Sommige kanten zijn erg kwetsbaar.

Je jaagt ze de stuipen op het lijf.

Ze reageren zo omdat ze bang zijn dat iets ze pijn gaat doen. En jij doet ze dit aan in het huis waar je wil dat ze zich veilig en geborgen voelen."

Het lijkt hilarisch, maar het is het dus niet. Dus let er op, en bewaar de komkommers veilig in de koelkast.. Als het leven van je eigen kat je tenminste lief is, natuurlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten