Heb jij zwembandjes bij de Kruidvat gekocht? Lees dan dit en kijk heel goed uit!

Geen categoriejun 25 2016, 12:00
Zorg dat je aankomende september je kinderen weer naar school kan brengen, en geen bloemen naar hun laatste rustplaats.
Zwemmen met kleine kinderen is niet altijd een eenvoudige opgave: ze vliegen alle kanten uit, maar echt zwemmen kunnen ze nog niet. Vandaar dat veel ouders vertrouwen op zwemvleugels voor de kids: kunnen ze toch waterpret beleven, maar hoef je zelf niet elke vijf minuten een hartverzakking te krijgen dat je kroost allicht aan het verdrinken is.
Maar dan moeten die zwembandjes wel goed werken. Als dat niet het geval is, heb je er nog niets aan. Vandaar dat kruidenier Kruidvat nu groot alarm slaat vanwege zwembandjes die de winkel vanaf midden vorige maand verkocht heeft in de winkel. Het gaat om vrolijke zwembandjes met allerlei beestjes:
KVNL_Week25_CodeRood_Zwemvleugeltjes_Banner_001
En ze zijn er wellicht lief en onschuldig uit, maar dat zijn ze allerminst! Kruidvat schrijft op hun website een waarschuwing aan alle ouders die deze kikkers, lieveheerstbeestjes en inktvissen om de polsen van hun kinderen willen stoppen:

" De Playing Kids zwemvleugels die onlangs in onze winkels werden verkocht voldoen niet aan de veiligheidseisen. De naden van de zwemvleugels zijn niet sterk genoeg, waardoor het risico bestaat dat ze kunnen scheuren. Als de zwemvleugels scheuren ontstaat gevaar van verdrinking."

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus beschouw jezelf bij deze dus gewaarschuwd. Veilig zwemmen met zwembandjes is helemaal top... maar niet met die lekke handel van de Kruidvat!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten