Hebben Wesley en Yolanthe wel nagedacht over de initialen XXS?

Hebben Wesley en Yolanthe wel nagedacht over de initialen XXS?

De naam van het pasgeboren zoontje van Yolanthe en Wesley Sneijder, Xess Xava, veroorzaakt veel opschudding.

Volgens namendeskundige Maarten van der Meer was het te verwachten dat Wes en Yo een bijzondere naam zouden uitkiezen voor hun baby – sterren die in de spotlights staan, doen dat wel vaker. Toch vindt hij de naam Xess Xava nogal ongelukkig gekozen. In combinatie met de achternaam Sneijder leidt dit immers tot de initialen "XXS". Ook de moeilijke spelling van de naam zal leiden tot problemen:

"Het jongetje zal altijd zijn naam moeten spellen en herhalen aan de telefoon. Het is niet de meest praktische naam."

Toch denkt Van der Meer niet dat Xess Xava later zal worden gepest met zijn naam. Er zijn tegenwoordig immers veel kinderen met originele en afwijkende namen. Op sociale media zijn er echter veel Nederlanders die er anders over denken:

Sommigen vinden zelfs dat de kinderbescherming moet worden ingeschakeld:

Ook maken veel twitteraars grappen over de lengte van Wesley Sneijder. Die is niet bepaald lang, wat een reden zou kunnen zijn voor de initialen XXS:

Wat vind jij? Is Xess Xava een leuke naam, of slaat het nergens op?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Yolanthe Xess Xava Wesley XXS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer