Heeft Rutte wél gedreigd met euro-exit?

Geen categorieapr 30 2014, 20:45
Tweede lezing.
Na Ruttes brief nog een paar maal te hebben gelezen ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn eerste interpretatie waarschijnlijk onjuist is. Zie hier wat de premier over een mogelijke exit uit de euro schrijft:

"In het boek van de ER-voorzitter - aanleiding voor het interview - staat niets over een eventueel uittreden van Nederland uit de eurozone, wat overigens nooit door het kabinet is overwogen."

Let wel, hij zegt dus niet dat hij nooit heeft gedreigd met een eurexit, maar dat het kabinet dat nooit heeft overwogen. Dat kan kloppen omdat volgens Van Rompuys verhaal Rutte nogal boos was toen hij zijn dreigement uitte. Het was dus een spontane actie waarover hij vrijwel zeker niet had gecommuniceerd met de rest van het kabinet. Hij verloor zijn zelfbeheersing gewoon.
In dat geval moeten we ons afvragen of deze man eigenlijk wel in staat is om dit land te leiden en ons te vertegenwoordigen in Europa. Je kunt namelijk niet zomaar met een exit uit de euro dreigen als je geen plan klaar hebt liggen om dat te doen. Als gevolg van zijn actie is Nederland het lachertje van de EU geworden, geen mens die onze zorgen nog serieus neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten