Heel de wereld gaat Candy Crushen

Geen categoriemei 15 2015, 12:00
Move over, patience en mijnenveger! Windows heeft binnenkort een nieuw standaardspelletje op de tablet.
PC-gebruikers die al actief waren in de digitale wereld voordat snel en goedkoop internet breed beschikbaar kwam, herinneren het zich nog maar al te goed: op iedere Windows-computer werden een aantal spelletjes gratis meegeleverd, en die werden dan ook als een malle stukgespeeld. Je had patience, je had hartenjagen en je had mijnenveger. Later kwam door ook nog een flipperspelletje bij, maar dan zitten we al dik in de jaren '90.
Hoe dan ook, Microsoft vond het kennelijk tijd om hun assortiment standaardspelletjes in Windows te updaten om mee te kunnen komen met deze tijden van app games. En dus is vanaf Windows 10 in elke versie te spelen... het razend populaire Candy Crush:
Iedereen die Windows 10 aanschaft of updatet naar de nieuwste versie, krijgt het spel standaard erbij. Het betreft wel een tijdelijke overeenkomst tussen Microsoft en Candy Crush Saga-ontwikkelaar King. Hoe lang deze duurt, is niet bekend.
Het bedrijf gebruikte tijdens zijn Build-conferentie eind april Candy Crush Saga al als voorbeeld van een Android-app die eenvoudig naar het Windows-besturingssysteem was overgezet.
Microsoft heeft het sinds de opkomst van de iPhone al lastig, en verloor al veel 'jong, hip' publiek aan Apple. Ooit werd Windows gezien als iets groots en onontkombaars, maar inmiddels is iOS een geduchte concurrent geworden, terwijl veel technische lieden ook vaker uitwijken naar het gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen Linux.
Met de toevoeging van Candy Crush aan Windows hoopt het bedrijf van voormalig directeur Bill Gates zichzelf weer wat relevanter en meer up to date te maken. Als Microsoft de slag om de jeugd verliest, zijn ze ook voor de toekomst verloren.
Wat denk jij? Ga jij vaker Candy Crush spelen nu het gratis bij iedere Windows-computer gaat worden bijgeleverd? Of vind je al die spelletjes maar niks en blijf je Microsoft Word en Windows Media Player trouw?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten