Heel de wereld gaat Candy Crushen

Heel de wereld gaat Candy Crushen

Move over, patience en mijnenveger! Windows heeft binnenkort een nieuw standaardspelletje op de tablet.

PC-gebruikers die al actief waren in de digitale wereld voordat snel en goedkoop internet breed beschikbaar kwam, herinneren het zich nog maar al te goed: op iedere Windows-computer werden een aantal spelletjes gratis meegeleverd, en die werden dan ook als een malle stukgespeeld. Je had patience, je had hartenjagen en je had mijnenveger. Later kwam door ook nog een flipperspelletje bij, maar dan zitten we al dik in de jaren '90.

Hoe dan ook, Microsoft vond het kennelijk tijd om hun assortiment standaardspelletjes in Windows te updaten om mee te kunnen komen met deze tijden van app games. En dus is vanaf Windows 10 in elke versie te spelen... het razend populaire Candy Crush:

Iedereen die Windows 10 aanschaft of updatet naar de nieuwste versie, krijgt het spel standaard erbij. Het betreft wel een tijdelijke overeenkomst tussen Microsoft en Candy Crush Saga-ontwikkelaar King. Hoe lang deze duurt, is niet bekend.

Het bedrijf gebruikte tijdens zijn Build-conferentie eind april Candy Crush Saga al als voorbeeld van een Android-app die eenvoudig naar het Windows-besturingssysteem was overgezet.

Microsoft heeft het sinds de opkomst van de iPhone al lastig, en verloor al veel 'jong, hip' publiek aan Apple. Ooit werd Windows gezien als iets groots en onontkombaars, maar inmiddels is iOS een geduchte concurrent geworden, terwijl veel technische lieden ook vaker uitwijken naar het gemakkelijk en goedkoop te verkrijgen Linux.

Met de toevoeging van Candy Crush aan Windows hoopt het bedrijf van voormalig directeur Bill Gates zichzelf weer wat relevanter en meer up to date te maken. Als Microsoft de slag om de jeugd verliest, zijn ze ook voor de toekomst verloren.

Wat denk jij? Ga jij vaker Candy Crush spelen nu het gratis bij iedere Windows-computer gaat worden bijgeleverd? Of vind je al die spelletjes maar niks en blijf je Microsoft Word en Windows Media Player trouw?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties