Hèhè, dat werd tijd: Belastingdienst gaat gedupeerden toeslagenaffaire vóór eind 2021 compenseren

Hèhè, dat werd tijd: Belastingdienst gaat gedupeerden toeslagenaffaire vóór eind 2021 compenseren

Het kantoor van de Belastingdienst in Den Haag. Bron: WorldPhotosadanijs / Shutterstock.com.

Op 18 augustus schreef ik al over de opgelopen vertraging bij het afhandelen van de toeslagenaffaire, en dat men er goed aan zou doen om alvast een soort noodfonds beschikbaar te stellen voor iedereen die niet zo lang kan wachten. Ik denk niet dat ze het hebben gelezen (laat staan dat toe zouden geven), maar ze komen nu dus in ieder geval wel met exact dezelfde noodoplossing!

Dit betekent voor nu dat zo'n 80 ouders direct zullen worden gecompenseerd, omdat zij (door toedoen van de Belastingdienst dus) uit huis dreigen te worden gezet of geen boodschappen meer kunnen doen voor hun gezin. Nog eens 170 ouders kampen al jaren met een "schrijnende situatie" en worden voor het einde van dit jaar nog geholpen. Iedereen die nu in financiële nood zit of dreigt te raken, kan aanspraak maken op maximaal 500 euro (of hoger, na overleg) uit de pot van de noodregeling.

De Belastingdienst lijkt eindelijk weer een beetje empathie op te kunnen brengen voor de gedupeerden en de toeslagenaffaire echt af te willen handelen. Wie acuut in de problemen komt kan dus geld krijgen en moet nog even wachten op het echte compensatiebedrag. Dat is wat mij betreft een redelijke oplossing voor de korte termijn, want het gaat hier in totaal om ongeveer 8.300 gedupeerden. Nou hoop ik maar dat ze bij de Belastingdienst niet vervelend gaan doen over allerlei aan te leveren bewijzen zodra iemand aanspraak wil maken op dat fonds. Dan krijgen ze hun geloofwaardigheid de eerst komende tijd écht niet terug.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties