Held van flitsservice.nl van PVV-lijst gehaald - UPDATE: Hurks reageert

Geen categoriejan 14 2011, 15:15
UPDATE door Michael
In een reactie aan DDS laat Hurks weten dat hij echt van de lijst is gehaald omdat hij jaren geleden gearresteerd is. Hij zegt:

PVV geeft op voorhand geen reden. Dat is me ook medegedeeld.
Er is toen hele heisa ontstaan toen iemand via Twitter wat suggestieve tweets deed en meldde dat ie een foto had van een kandidaat in de boeien en dat ie deze pas bekend zou maken "als het te laat is voor de PVV". Dit was dus de foto van mijn arrestatie door een gefrustreerde agent, waarvoor ik dus ben vrijgesproken.
Ik heb alles netjes gemeld bij de PVV en dat was tot dat moment ook geen enkel probleem.
Maar goed, PVV bang voor headlines met "PVVér bajesklant" en hop, ik was eraf. Niets mocht meer baten.

Aangezien de PVV zich in stilte hult en er verder geen aanwijzingen zijn dat Hurks zich op wat voor manier dan ook misdragen heeft, heeft het er alle schijn van dat zijn verhaal gewoon klopt. In dat geval was er werkelijk geen enkele reden voor de Partij Voor de Vrijheid om deze held van flitsservice.nl van de lijst te halen. Het een vreemde gang van zaken noemen is nogal een understatement.
Natuurljik is het wel begrijpelijk dat de PVV huiverig is voor negatieve publiciteit, maar je kunt daar ook te ver in gaan.
Einde update
PVV'er Martijn Hurks is van de lijst van de PVV in Flevoland gehaald. De goede man stond op de elfde plaats. De reden van zijn vertrek is onduidelijk, maar verschillende media reppen over een arrestatie in 2000. Hurks zou automobilisten middels een bord hebben gewaarschuwd voor een snelheidscontrole even verderop. De politie kon deze sympathieke actie niet waarderen en pakte de man op. Maar daarvoor wordt een kandidaat voor de Provinciale Staten van de lijst verwijderd?
Acties tegen snelheidscontroles worden door minimaal het volledige PVV-electoraat ondersteund. Het is dus niet dat Hurks, een vaste medewerker van het epische flitsservice.nl, door PVV-stemmers afgeserveerd zou worden. Bovendien is zijn actie hooguit aan te merken als verstoring van de openbare orde. Als linkspoliticus komt u rustig weg met dat soort grappen - toch zichzelf-vastketenende-progressiefgekkies? - want milieu-verantwoord en moreel superieur.
Maar is de arrestatie van Hurks in 2011 wel de reden van zijn vertrek? Niet alleen is hij niet veroordeeld en is zijn actie te rechtvaardigen - waardoor zijn situatie niet onhoudbaar is, hij is er zelf ook niet duidelijk over. Zo meldt Omroep Flevoland dat Hurks denkt dat het iets te maken heeft zijn arrestatie destijds, terwijl lijsttrekker Joram van Klaveren de reden niet wil geven. Hij kan toch best zeggen dat het politie-ingrijpen de held van flitsservice.nl nekt? Of is de reden voor zijn vertrek ernstiger en zijn er andere zaken gevonden door iemand die eens de moeite heeft genomen PVV'ers te screenen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten