Helft afgewezen asielzoekers mogelijk nog steeds in Nederland

Geen categoriedec 06 2015, 15:00
Van de 8.000 asielzoekers die afgewezen zijn dit jaar is 4.000 "gecontroleerd vertrokken." De overheid weet niet waar de overige 4.000 gebleven zijn.
Van de 4.000 die vertrokken zijn deden 2500 dat vrijwillig. De andere 1500 werden uiteindelijk gedwongen om te vertrekken door de overheid. Dat is opvallend, omdat het bewijst dat - als de staat niet had ingegrepen - er nog veel meer illegale immigranten in ons land zouden wonen.

Dit heeft Nieuwsuur zaterdagavond gemeld op gezag van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Van de overige 4000 asielzoekers in onbekend waar zij gebleven zijn. Die mensen kunnen Nederland op eigen houtje hebben verlaten of zijn ondergedoken in de illegaliteit.

Want ja, ik denk dat we ervan uit kunnen gaan dat de overgrote meerderheid van de 4.000 afgewezen asielzoekers gewoon nog steeds in Nederland of een ander EU-land wonen.
Interessant genoeg kosten asielzoekers die ons land vrijwillig verlaten de staat - en daarmee de belastingbetaler - ook een flinke duit. Zij krijgen namelijk een bedrag van 200 en 2300 euro mee om een nieuw leven te beginnen in hun moederland. Met andere woorden, als mensen hier naartoe reizen en asiel aanvragen en vervolgens worden afgewezen, kunnen ze er financieel wellicht toch nog op vooruitgaan.
In het beste geval mag je in Nederland wonen, in het ergste geval moet je terug naar huis en krijg je een leuk bedrag aan zakgeld mee. Geen slechte deal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten