Helft door Nederland gegeven politieauto's aan Sint-Maarten na 8 maand al total-loss!

Geen categoriemei 09 2018, 16:00
Sint-Maarten ontving 18 politiewagens van de Nederlandse overheid. Een paar maanden na orkaan Irma zijn er nog maar zo'n tien operationeel, volgens justitieminister van het eiland Cornelius de Weever. Zo meldt de Telegraaf.
Orkaan Irma heeft er flink huisgehouden. Het halve eiland lag in puin en de orkaan was nog niet voorbij of er was al sprake van plunderingen en andere criminaliteit. Dit was dan ook de reden voor de aanvraag wat betreft deze voertuigen. Ze wilden op Sint-Maarten zo snel mogelijk de orde zien te herstellen en zichtbaar zijn voor de lokale bevolking.
Het lijkt dus een beetje 'eiland-mentaliteit' te zijn dat de toestand van deze voertuigen moet verklaren. Zo zijn er volgens Sint-Maarten slechts 15 voertuigen gearriveerd en fungeren vijf van deze voertuigen nu nog slechts als reserveonderdelen voor de overige tien voertuigen. Een parlementslid van Sint-Maarten spreekt echter over 'afdankertjes' van de Nederlandse overheid die voordat ze zijn verscheept al afgekeurd waren maar toch zijn verzonden. Hoe dan wordt verklaard dat tien van de 15 (of 18) auto's nog wel gewoon rijden ondanks dat deze zijn gerepareerd met kennelijk afgedankte onderdelen, is nog niet bekend.
Het is dus vooralsnog onduidelijk wie hier gelijk heeft. Heeft Nederland (te weinig) flut auto's gestuurd en Sint-Maarten gewoonweg laten barsten of heeft Sint-Maarten er een bende van gemaakt en leggen zij nu de schuld bij de Nederlandse overheid?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten