shutterstock 1220810191

Helft Nederlanders beschouwt kerstdiner als verplichting

Geen categoriedec 23 2019, 13:22
Vijftig procent van de Nederlanders beschouwen de kerstdagen als een 'sociale verplichting'. Uit onderzoek van een bekende kortingssite blijkt zelfs dat een op de vijf ondervraagden aangeeft liever te werken tijdens de kerst.
Het meest sceptisch over de kerstperiode zijn de veertig plussers. Een ruime 48 procent ergert zich kapot aan de 'gemaakte kerstvreugde'. Zestig procent van de Nederlanders ziet het kerstfeest zelfs als een onontkomelijke verplichting.
Qua kerstdiner is het gemakkelijke gourmetten het minst geliefd: maar liefst 17 procent van de ondervraagden geeft aan het kerstdiner te skippen als er een ouderwets gourmetstel op tafel wordt gezet. Wanneer het een feestje met collega’s betreft, geeft zelfs 37 procent toe iets te hebben verzonnen om niet te hoeven gaan.
Dat kerst niet altijd een periode is van gezelligheid wijst het onderzoek ook uit. Zeventien procent van de ondervraagden heeft weleens ruzie gemaakt met familie en / of vrienden tijdens het kerstdiner. Bij dertien procent daarvan zorgde het kerstdiner / borrel zelfs voor serieuze relatieproblemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten