Helmut Kohl voorzag immigratieproblemen

Geen categorieaug 02 2013, 18:00
Profeet.
Ik ben alles behalve een grote fan van Helmut Kohl, maar dit had hij toch wel aardig gezien:

Bondskanselier Helmut Kohl van de Duitse Bondsrepubliek heeft eind 1982 met de Britse premier Margaret Thatcher gesproken over een plan om de helft van de in Duitsland wonende Turken het land uit te zetten. Volgens de christendemocraat was het voor Duitsland onmogelijk zo veel Turken op te vangen. Hij zei volgens de notulen van het gesprek dat Duitsland geen problemen had met de Portugezen, de Italianen en zelfs de mensen uit Zuidoost-Azië, maar dat de Turken uit een heel andere cultuur kwamen. Hij wees er bijvoorbeeld op dat veel Turken zwart werkten en gedwongen huwelijke sloten.

Lang niet alle Turken doen dat, maar veel van de Turken die naar Duitsland zijn gegaan helaas wel. Die kwamen over het algemeen namelijk uit het onderontwikkelde oosten van het land, waar men niet alleen armer en minder goed opgeleid, maar ook cultureel conservatiever en religieuzer was (en is).
Dat was - en is - inderdaad een enorm probleem voor Duitsland: de cultuurverschillen zijn enorm, en het ging niet om een paar duizend, maar om een paar miljoen immigranten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten