Henk Westbroek gedupeerd door lokdrinkertjes

Geen categoriejan 12 2014, 13:59
Wat worden er voor rare methodes ingezet om kroegbazen een poot uit te draaien?
Henk Westbroek is boos. Nee, woedend. Nou hij is dat wel vaker, maar dit keer heeft hij zowaar gelijk: in zijn café is een zogenaamde 'lokjongere' gebruikt om te testen of de kroeg al dan niet per ongeluk alcohol schenkt aan minderjarigen. Het resultaat van de test? Een boete van 1300 euro. Of dit bedrag z.s.m. kan worden overgemaakt. Het liefst nu meteen.
Nu moet daar eens goed over nadenken. De 17-jarige in kwestie is behandeld met make-up en weet ik het wat om haar ouder te doen lijken. Ook is ze gecoacht inzake hoe ze zich moet gedragen, wat ze moet doen, etc.
Vervolgens loopt deze 17-jarige die er dus niet meer uitziet als een 17-jarige een kroeg binnen, vraagt om een wijntje en krijgt die. Vervolgens komt de politie opdagen omdat de jongedame in kwestie (ik ga ervan uit dat het een meisje betreft omdat ze geschminkt was, aldus Westbroek, en omdat ze een witte wijn bestelde) minderjarig is en sinds kort helemaal geen alcohol meer mag drinken.
Ha-ha! Gepakt! Ja, ja, op heterdaad nog wel! Wat is die kroegbaas een vuile beroepscrimineel zeg! Geef hem een flinke boet, en controleer hem daarna nog een paar keer; misschien dat hij vaker voor de bijl gaat.
Waar is de politie in vredesnaam mee bezig dat gewone café-eigenaren er op zo'n manier worden ingeluisd? Hoe diep zijn onze 'trouwe dienders' gezonken dat ze mensen op een dergelijke wijze bedonderen? En dat alleen maar om te kunnen zeggen dat ze weer even 1300 euro hebben 'verdiend' voor de staat?
De verhoging van de leeftijdsgrens is op zichzelf al belachelijk, maar dit maakt het zo mogelijk nog bespottelijker. Als de 17-jarige er als een 17-jarige uitziet kun je kroegbazen iets kwalijk namen, niet als ze eruit zien als 21-jarigen die ook nog eens volwassen overkomen omdat ze gecoacht worden door de politie.
Westbroek heeft gelijk. Wat een schande dat dit tegenwoordig gebeurt in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten