tjeenk willink

Herman Tjeenk Willink heeft "alle vertrouwen" in "radicale ideeën" van Mark Rutte over de bestuurscultuur

Geen categorieapr 30 2021, 13:18
Informateur Herman Tjeenk Willink zwaait vandaag af als informateur, en bood vandaag ter afscheid zijn eindverslag aan de Tweede Kamer aan. Een dag na het debat over de toeslagen-notulen ziet de voormalige Eerste Kamer-voorzitter desalniettemin kansen op een nieuw kabinet. De meeste partijen sluiten de VVD én Mark Rutte niet categorisch uit, concludeerde hij.
Ook voor Rutte zelf was Tjeenk Willink mild. De premier heeft enige tijd geleden, en gisteren in het debat opnieuw, gerefereerd aan "radicale ideeën" die hij zou hebben om de Nederlandse bestuurscultuur te hervormen.
De informateur van PvdA-huize hoort graag wat Rutte in petto heeft: "Ik acht hem tot veel in staat, maar ik ben natuurlijk ook benieuwd naar die gedachten. Op basis van de gesprekken heb ik daar echter alle vertrouwen in."
Wel zette Tjeenk Willink Rutte te boek als iemand die "symbool" staat voor de huidige wijze waarop de macht opereert, maar wel voegde de afzwaaiende informateur daar aan toe dat de premier zeker "niet de enige representant" is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten