Hero Brinkman draait door

Geen categoriejun 27 2012, 15:14
De oud-PVV'er is helemaal van het padje. De reden? Er verschijnen zowaar kritische artikelen over hem. Waar halen ze het lef vandaan!
Oud-PVV'er Hero Brinkman is zie-dend van woede. De reden? Rob Goossens had de euvele moed om zwaar een kritisch artikel over hem te schrijven.
Waar haalt 'ie het lef vandaan?
Daar begrijpt Brinkman ook al niets van, en dus reageerde hij vanmorgen als een wesp gestoken op Twitter:

Weer pleegt Rob Goossens geen hoor en wederhoor in Spits. Jonge journalist die kennelijk over lijken gaat. "Helaas" ben springlevend!!!

Ha @herobrinkman, dank voor je aardige tweet. Ik heb je gisteren ergens tussen 20.55 en 21.25 geprobeerd te bereiken maar toen was je

> bezet. Ben je vergeten dat ik je gisterochtend keurig heb gesproken over het Parool-artikel? @herobrinkman.

Kortom, Brinkman is niet alleen in paniek, hij lult ook nog eens uit zijn nek. Nou staan politici daar natuurlijk om bekend, maar toch: het is niet bepaald snugger om de aanval in te zetten op journalisten - al helemaal niet als de journalist in kwestie van rechtse signatuur is, en jij dat ook bent.
Overigens gaat de rel om dit artikel dat vanmorgen in het gratis krantje Spits gepubliceerd werd. In dit stuk vegen Monica Nunes en Gerton van Unnik - van Brinkmans Noord-Hollandse fractie - de vloer aan met hun voormalige voorman. Nunes noemt hem "een slecht mens", terwijl van Unnik zegt dat hij een grote leugenaar is. "Zelfs zijn vermeende alcoholprobleem was een verzinsel", aldus Van Unnik. "We wisten niet meer wat we wel en niet konden geloven. De toezeggingen die hij ons deed toen we samen de PVV achter ons lieten, is hij niet nagekomen".
Ik begrijp wel dat Brinkman allerminst te spreken is over die uitspraken, maar dat moet hij opnemen met zijn voormalige bondgenoten en niet op het bordje schuiven van een jonge journalist die gewoon zijn werk doet.
Foto: back in the day toen Brinkman nog vol van zichzelf kon zijn. Wikimedia Commons / Sebastiaan ter Burg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten