Hero Brinkman, houd eens op

Hero Brinkman, houd eens op

Hero Brinkman is een goede vent. Maar hij moet niet uit de school blijven klappen.

Brinkman is een flapuit. Sinds hij uit de PVV-fractie is gestapt, geeft hij aan iedere journalist die het maar wil een interview. Het gevolg: hij praat al dan niet bewust zijn mond voorbij en zo hebben we om de dag weer een nieuwe Brinkman-onthulling over de organisatie van de PVV.

Eenzelfde mediastrategie gebruikte hij toen zijn democratiseringsplannen mislukten. De journalisten genieten ervan: ieder medium krijgt een primeurtje.

Vorige week zat daarom stampvol met nieuwtjes over de PVV-fractie, bijvoorbeeld over de financiering van de partij. Aan de onthullinkjes lijkt deze week geen einde te komen. PVV-Kamerleden zouden overwegen uit de fractie te stappen. Brinkman is met ze in gesprek, zei hij zondag bij het programma van Harry Mens.

In het televisieprogramma Brandpunt zei Brinkman dat de PVV zó gesloten is dat de partij vergelijkbaar is met de voormalige Oost-Duitse veiligheidsdienst de Stasi. Een flinke beschuldiging aan het adres van Geert Wilders. De PVV is volgens Brinkman een partij waarbij "één man alle touwtjes in handen heeft". Dat vindt hij pervers.

Nadat hij opstapte gingen "de luiken dicht" en werd Brinkman gemeden door de rest van de partij. "Er wordt niet meer naar je gekeken, niet meer met je gepraat. Geen contact met Brinkman." De opgestapte PVV'er zegt dat hij wel medestanders had binnen de fractie, maar dat die niets durfden te zeggen.

Hoewel hij zegt dat hij de veroorzaakte onrust "oprecht vervelend" vindt, is het de vraag hoe oprecht hij is. Waarom doet Brinkman dit? Heeft hij jaren zijn woede moeten wegstoppen en komt het er nu plotseling uit? Of is er iets anders aan de hand? Wat is zijn doel?

In de peilingen heeft de PVV al vier zetels verloren sinds het gedoe met Brinkman. Hier en daar wordt gefluisterd dat de voormalige politie-agent de PVV bewust schade wil toebrengen, geheel zelfstandig of daartoe gestuurd door anderen. Wie herinnert zich nog de activiteiten van de BVD ten tijde van de CPN? Is dat het uiteindelijke doel van Brinkman? De PVV wegzetten als een dictatoriale ondemocratische club? Een club die niet welkom is in het centrum van de macht? Of is Brinkman oprecht bezorgd om 'zijn' partij?

We moeten in ieder geval zijn later dit jaar te verschijnen boek afwachten. Hem kennende heeft hij (vertrouwelijke) gesprekken opgenomen met zijn memorecorder in de binnenzak van zijn jasje. Dat kan nog spannend worden. Maar nu zijn we er even klaar mee. Brinkman moet niet aan de gang blijven. Anders begint het er sterk op te lijken dat hij inderdaad de PVV wil minimaliseren. En dat is niet goed voor de stabiliteit van het kabinet-Rutte.

Dus, Hero, houd je een beetje in. Nu weten we het wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties