Hero Brinkman komt met nieuwe partij

Geen categorienov 11 2014, 19:00
Goedbedoeld advies voor de ex-PVV'er: doe maar niet.
Ineens is hij daar weer, als een duvel uit een doosje: Hero Brinkman zegt in een vraaggesprekje met de Volkskrant dat hij nog steeds politieke ambities heeft en dat hij zelfs van plan is weer een nieuwe partij op te richten na het fiasco van vorige keer. Het wordt een heuse 'ondernemerspartij'. Citaat via de krant:

"Ik ben heel druk bezig met een nieuwe politieke partij. 18 december staat een grote bijeenkomst gepland. Mijn inschatting is dat volgend jaar rond Prinsjesdag het kabinet zal vallen. Ik sta dan klaar met een hele nieuwe ondernemerspartij, puur gericht op mkb'ers en zzp'ers." 

Waarom het vorige keer niet lukte en waarom het nu wel gaat lukken, is heel simpel, volgens Brinkman. Nu hij weer politie-agent is en het kabinet nog niet is gevallen, heeft hij meer voorbereidingstijd om een nieuwe partij op te zetten. Vorige keer moest het in een paar maanden helemaal klaar zijn omdat het kabinet-Rutte I viel.
Dat Brinkmans partij gewoon niet interessant was voor de kiezer om meerdere redenen, komt kennelijk niet in hem op. Brinkman was een prima PVV-Kamerlid en ook daarna leverde hij geen slecht werk, maar een lijst-Brinkman zal - helaas voor de man zelf - geen succes worden. Toen niet, nu niet en straks niet.
Brinkman zegt over zijn vorige politieke avontuur: "Ik had de overtuiging dat ik een brede volkspartij wilde zijn, maar alleen one issue-partijen komen in één keer in de Kamer." Nu kiest hij dus voor een one issue-partij die enkel en alleen aandacht heeft voor de belangen van ondernemers (die zich al hebben aangesloten bij allerlei verschillende partijen). Wat heeft Nederland aan nóg een one issue-partij? Niks, lijkt me.
Ik snap dat de aantrekkingskracht van de politiek groot is, maar ik kan Brinkman garanderen dat het niks wordt met zijn nieuwe partij. Sorry, Hero, maar bespaar jezelf de moeite. Er zijn andere partijen, oud en nieuw, waar je beter bij past en waar je meer kans maakt op een politieke loopbaan, als dat het enige is dat je zo belangrijk vindt.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten