Hero Brinkman moet zich kapot schamen

Geen categoriemei 11 2012, 12:45
Drie onbekende gezichten, van wie twee subsidieslurpers. Dat is de score van Hero Brinkman tot nu toe. Het is maar de vraag of hij in september met een goede lijst komt voor de Onafhankelijke Burger Partij.
„Het versterken van de cohesie in onze samenleving door een bijdrage te leveren aan het informeren en interesseren van burgers, van alle nationaliteiten en hun respectievelijke cultuur, religie en achtergrond, en het stimuleren van hun participatie, in het uitwisselen van de verschillende opvattingen op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied, dit alles in de breedste zin des woords.” Dit is de doelstelling van Stichting Burger. U mag raden: is de voorzitter lid van GroenLinks, D66 of de Pvda?
Mispoes. Voorzitter van de stichting is Dirk-Jan Keijser, tegenwoordig kandidaat-Kamerlid voor de OBP. Of zijn stichting subsidie ontvangt, is mij niet duidelijk geworden. Wel doet hij via zijn eigen bedrijf werkzaamheden verricht voor de nodige subsidiesponzen. En hij is niet de enige. Ook Esra Visser, het sympathieke meisje dat gisteravond bij De Wereld Draait Door tegenover naast Hero Brinkman zat, doet vrolijk mee in het gratis-geld-circuit. Ze geeft trainingen over homo-acceptatie in multiculti-kringen en is actief in vrouwenemancipatieclubs.
Nobele doelen? Als u het zegt dan zal het zo zijn. Maar wat heeft een rechtse partij die staat voor een kleine overheid, met dit soort zaken te maken? Van Hero Brinkman willen we horen: de belastingdruk moet fors omlaag, de overheid denkt ten onrechte dat zijn belangrijkste functie die van bemoeial is, de overheid moet er in de eerste plaats voor zorgen dat uw veiligheid en die van uw kinderen gegarandeerd is. That's it. Hoe moeilijk kan het zijn, voor nota bene een politie-agent?
De drie mensen die Brinkman gisteravond presenteerden, vormen officieel niet de top-drie. Mocht u een stem op de OBP overwegen, dan moet ik u helaas teleurstellen: beter wordt het echt niet. Rita Verdonk zette een KPMG-partner op plaats twee. Dan laat je zien dat je kwaliteit in huis hebt. Je denkt toch niet dat ze vervolgens met een goochelaar en een timmerman bij Matthijs van Nieuwkerk gaat zitten om trots te laten zien wat ze in huis heeft?
Door met deze mensen bij DWDD te gaan zitten, laat Brinkman zien dat hij de kiezer niet serieus neemt. Het gat op rechts, dat er wel degelijk is, wordt opgevuld door een paar PvdA'ers die wat rechtse dingen roepen. Hero, ga je kapot schamen.
update vr 11/05 17:50 Dirk-Jan Keijser heeft vanuit stichting Burger geen werkzaamheden verricht voor instellingen die subsidie ontvangen, zoals eerder in het artikel vermeld stond. Wel heeft hij dit via zijn eigen bedrijf gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten