Het duurt nog maanden tot de verkiezingen, maar eerste stemwijzer staat reeds online! Waar kom jij op uit?

Het duurt nog maanden tot de verkiezingen, maar eerste stemwijzer staat reeds online! Waar kom jij op uit?

Pas op 15 maart aanstaande zijn de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen. Toch staat nu al, ruim vier maanden eerder, de eerste stemwijzer al op internet! Op wie kom jij uit?

De Amerikaanse verkiezingen liggen in de achteruitkijkspiegel, en nu komen de Nederlandse er weer aan! Politici zijn alvast campagne aan het voeren, maar in werkelijkheid duurt het nog een flinke poos voordat we mogen beslissen of Rutte premier blijft, de PVV de grootste partij wordt en DENK officieel in de Tweede Kamer komt. De officiële stemwijzers - de StemWijzer, het Kieskompas en meer van dat leuks - zullen we ook nog niet voor de kerst gaan zien.

Toch doet een zogenaamde "Stemwijzer 2.0" de afgelopen dagen de ronde op de social media. Het is een eenvoudige flowchart, maar het geeft de belangrijkste verschillen tussen de grote politieke partijen wel aardig weer. Vind je Erdogan lief? Dan stem je DENK. Wil je minder Marokkanen? Dan is de PVV je partij. Als je denkt dat meer EU de oplossing voor Nederland is, kom je vanzelf uit bij D66. Op Twitter en Facebook lijken veel mensen de aardigheid van deze stemwijzer wel in te zien, en is dit plaatje inmiddels een regelrechte hit geworden:

cxh3oghw8aarq8a-jpg-large

Ik wil wel verklappen dat ik uitkwam bij het CDA, alhoewel ik de kans klein acht dat ik daar ook daadwerkelijk op ga stemmen op 15 maart.

Wij bij De Dagelijkse Standaard zijn wel benieuwd: waar kwam jij op uit? En komt dat een beetje overeen met het beeld dat je van jezelf hebt? Laat het ons maar weten in de reacties of op Facebook: wij zijn wel nieuwsgierig!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer