shutterstock 328643612

Het gaat helemaal mis in Griekenland! 'Vluchtelingencentrum Lesbos afgebrand'

Geen categoriemrt 08 2020, 11:00
De Grieken gaan gebukt onder een grote last, zij vangen namelijk de grootste klappen op dit moment. De vluchtelingenstromingen vanuit Turkije worden groter, en de vraag blijft: wat gaat de EU doen. Ondertussen probeert Griekenland alles in staat te stellen om de rust in eigen land te bewaren. Maar dat gaat steeds moeilijker. Gisteren stond er een AZC in de hens.
Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Dus we weten niet of het een ongeluk was of dat er opzet in het spel was.
https://twitter.com/SemitaSalutis/status/1236550267828686849?ref_src=twsrc%5Etfw
Ondertussen neemt de woede in Griekenland toe, mensen radicaliseren enorm snel. Ze zijn het zat, de Turkse regering laat alle vluchtelingen zomaar naar de Turks/Griekse grens gaan en concrete hulp van de EU blijft uit.
Vandaar dat woedende Griekse massa's de straat opgaan om te demonstreren. Onlangs waren er ook op Lesbos demonstraties tegen de komst van nieuwe asielzoekers.
Overal in het land worden de spanningen zichtbaarder, Griekenland is een waar kruitvat geworden.
https://twitter.com/SemitaSalutis/status/1236318129770369025?ref_src=twsrc%5Etfw
Als we dit soort beelden zien is het niet gek dat het ieder moment helemaal verkeerd kan gaan in Griekenland. De overheid biedt ook weinig oplossingen en van Brussel moet men al helemaal niks verwachten.
Een dezer dagen gaat het nog helemaal mis in Griekenland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten