Het gaat helemaal mis in Griekenland! 'Vluchtelingencentrum Lesbos afgebrand'

Het gaat helemaal mis in Griekenland! 'Vluchtelingencentrum Lesbos afgebrand'

Migranten uit Turkije arriveren op Lesbos. Bron: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com.

De Grieken gaan gebukt onder een grote last, zij vangen namelijk de grootste klappen op dit moment. De vluchtelingenstromingen vanuit Turkije worden groter, en de vraag blijft: wat gaat de EU doen. Ondertussen probeert Griekenland alles in staat te stellen om de rust in eigen land te bewaren. Maar dat gaat steeds moeilijker. Gisteren stond er een AZC in de hens.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Dus we weten niet of het een ongeluk was of dat er opzet in het spel was.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ondertussen neemt de woede in Griekenland toe, mensen radicaliseren enorm snel. Ze zijn het zat, de Turkse regering laat alle vluchtelingen zomaar naar de Turks/Griekse grens gaan en concrete hulp van de EU blijft uit.

Vandaar dat woedende Griekse massa's de straat opgaan om te demonstreren. Onlangs waren er ook op Lesbos demonstraties tegen de komst van nieuwe asielzoekers.

Overal in het land worden de spanningen zichtbaarder, Griekenland is een waar kruitvat geworden.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Als we dit soort beelden zien is het niet gek dat het ieder moment helemaal verkeerd kan gaan in Griekenland. De overheid biedt ook weinig oplossingen en van Brussel moet men al helemaal niks verwachten.

Een dezer dagen gaat het nog helemaal mis in Griekenland.

Lees meer over:
EU Griekenland Lesbos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties