Het huis van zijn oma staat in brand. Ze kan niet ontsnappen. Gelukkig is haar kleinzoon er nog

Geen categorieokt 24 2015, 18:00
Een man is volgens brandweermannen een absolute held. Hij redde zijn grootmoeder onlangs namelijk toen haar huis in brand stond. En hij deed dat met gevaar voor eigen leven.
Volgens lokale autoriteiten in het plaatsje Bristol redde de 39-jarige Jared Stewart zijn oma door haar uit haar huis te tillen. Jaren en zijn oma wonen bijzonder dichtbij elkaar - de huizen staan bijna tegen elkaar. Toch hadden hij en zijn vader Tom niet door dat grootmoeder ernstig in de problemen zat en zelfs in levensgevaar was.
Toen kwam er een vreemde langs. Vader Tom legt uit:

"Een man stopte omdat hij rook zag... en toen veranderde onze avond in een ware nachtmerrie."

Tom en Jared gingen naar buiten en zagen dat het klopte. De arme grootmoeder zat inderdaad ernstig in de problemen. Het ergste? Ze leek dat zelf niet in de gaten te hebben. Ze maakte namelijk geen geluid en probeerde ook niet om haar huis te ontvluchten.
En toen deed Jared iets wat hem van het ene op het andere moment in een absolute held veranderde. Hij rende naar het huis van zijn oma, opende de deur... en werd meteen verwelkomd door ontzettend veel rook, waardoor het moeilijk was om te ademen. Vervolgens ging hij naar binnen, waar hij zijn oma dichtbij de voordeur zag; misschien dat ze toch geprobeerd had om te ontsnappen maar gewoon niet op tijd was; de rook overweldigde haar.
Screen Shot 2015-10-24 at 13.11.20
Jared pakte zijn grootmoeder op en bracht haar naar buiten. Enkele minuten later arriveerde de brandweer, die de oma meteen behandelde: ze was buiten bewustzijn. Gelukkig kwam ze na een hartmassage - en nadat haar zuurstof was gegeven - weer bij.
Hoewel oma nu nog in het ziekenhuis ligt - in kritieke conditie zelfs - is Jaren haar held... en die van de rest van de familie. Zijn vader zegt:

"Ik ben zo trots op hem, ik had niet trotser kunnen zijn. Hij dacht niet na. Hij reageerde gewoon automatisch, ging naar binnen, en redde zijn oma."

De lokale brandweer bevestigt dat de grootmoeder het niet overleefd had zonder Jareds heroïsche daad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten