Het is oorlog

Geen categoriefeb 20 2015, 20:00
We zijn in de inleidende fase van de Derde Wereldoorlog.
In zijn dagelijkse radioshow zegt Glenn Beck regelmatig dingen waar links helemaal van doordraait. Hij hoeft maar iets te stotteren en ze gaan los: hij is knettergek! Extremist! Gevaarlijk!
Onzin, natuurlijk. De man is gewoon een echte klassiek liberaal die in de gaten heeft wat er gebeurt... en dat vervolgens durft te benoemen.
Case in point, deze videoclip van gisteren:
[video width="480" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/02/www.video_.theblaze-klein.mp4"][/video]
Becks belangrijkste punt is dat de Derde Wereldoorlog er niet "aan zit te komen," maar er al is. Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn.
Natuurlijk, er wordt nog op lang niet alle fronten gevochten, maar deze nieuwe grote strijd is al wel begonnen. Poetin is Oekraïne binnen gevallen en probeert het Russische Rijk opnieuw op te bouwen. Radicale islamisten (ISIS) hebben hele delen bezet van Syrië, Irak en zijn in opkomst in Libië. Het wordt met de dag onrustiger, er worden terroristische aanslagen gepleegd in Europa... Ja, het geweld is al begonnen.
Vergelijk de huidige situatie maar eens met die van kort voor de Tweede Wereldoorlog, of beter gezegd: de manier waarop die oorlog begon. Het begint met kleine gevechten, de strijd wordt steeds groter, het Westen wordt veel te langzaam wakker... maar uiteindelijk gebeurt dat tóch en gaat het echt helemaal los. De geschiedenis herhaalt zich volledig.
Beck legde dat gisteren perfect uit. Amerika en Europa bleven toen ook lang voor zich uitstaren en probeerden tijdenlang met diplomatieke oplossingen te komen terwijl de vijand al lang begonnen was met vechten, maar uiteindelijk moesten we toch overstag en brak de oorlog in alle hevigheid uit.
Dat zal nu niet anders zijn. Uiteindelijk wordt het Westen wakker en wordt er op grote schaal - en overal ter wereld - gevochten. De enige vraag is of we wakker worden als er nog het één en ander te redden valt of dat we zo lang wachten dat ons een nagenoeg onmogelijke opgave te wachten staat.
Het is tijd voor westerse leiders om wakker te worden. We verkeren al in een staat van oorlog met zowel Poetin als allerhande moslimradicalen. Westerse krijgsmachten moeten onmiddellijk versterkt worden en er moeten plannen worden gemaakt om grote schoonmaak te houden in zowel Oost-Europa als het Midden-Oosten. Vervolgens moeten ISIS en andere moslimradicalen op grote schaal worden aangevallen - waarbij het niet alleen om ISIS gaat, maar ook om vergelijkbare groepen - en moet Poetin terug in zijn hok worden gedwongen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten