Het is over en voorbij: Humberto Tan moet plaats maken voor Twan Huys

Geen categoriemrt 01 2018, 8:00
"Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben," aldus Tan.
Humberto Tan was gisteravond enigszins emotioneel tijdens de uitzending van RTL Late Night. Hij heeft namelijk te horen gekregen dat het binnenkort einde oefening voor hem. Hij wordt na de zomer vervangen door Twan Huys van Nieuwsuur en College Tour.
Tan maakte gisteren duidelijk dat hij daar absoluut niet blij mee is. Het is, zei hij, "een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben." Toen radioman Frits Spits, die één van de gasten was, het voor hem opnam en het publiek luid applaudisseerde hield Tan het zelfs niet droog.
"Ik ga door tot 1 juni, dan hebben we ongeveer 1080 uitzendingen gemaakt. Was het allemaal goed en fantastisch? Nee. Maar was het met liefde en passie gemaakt door medewerkers die er alles voor hebben gegeven? Ja," voegde hij daar aan toe.
Het is begrijpelijk dat hij er zelf niet blij mee is -- het is toch een afgang, zeker omdat RTL Late Night enige tijd juist heel populair was -- maar voor RTL is dit wel degelijk een logische stap. De kijkcijfers zijn abominabel. En ja, dat komt in ieder geval deels door Tan. Zijn vermeende affaire met Dionne Stax heeft zijn imago zwaar beschadigd. Sinds dat verhaal bekend werd keken er gewoon veel minder mensen naar het programma. Eén van de redenen dat Tan populair was was namelijk dat hij gezien werd als de ideale schoonzoon. Die vermeende relatie met Stax maakte daar een einde aan.
De afgelopen maanden werden RTL en Tan flink bekritiseerd, niet alleen door journalisten en columnisten, maar zelfs door werknemers van de zender. Zo liet Johan Derksen eerder weten dat hij RTL Late Night niets aan vond omdat Tan in zijn ogen 100 procent "nep" was; hij deed zich anders voor dan hij is, zei Derksen, en daar prikt het publiek makkelijk doorheen.
Nou, Tan hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over dat soort kritiek. Het is immers binnenkort einde oefening voor hem.
Anders dan Tan zullen de meeste mensen daar geen traan om laten. Samen met zijn redactie heeft Tan het gewoon laten liggen. Het programma was nog niet eens zo lang geleden behoorlijk populair, maar de laatste tijd is het gewoon drie keer niks. En dat komt grotendeels door Tan zelf... en door de vreemde (veilige, saaie, incestueuze) keuzes van de redactie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten