'Het is wachten op een islamitische aanslag in Nederland'

Geen categoriesep 25 2014, 10:15
Nederlandse trein- en metrostations zijn makkelijke targets voor islamitische terroristen van ISIS en andere aan Al Qaeda-gelieerde terreurgroepen.
Het dreigingsniveau in Nederland wordt niet verhoogd - dat hoeft pas als er een uitgewerkt plan is voor een terroristische aanslag en de uitvoering van dat plan zeer dichtbij is (lees ook wat Michael hier gisteren over schreef) - maar we hebben wel een behoorlijk groot probleem in Nederland. We hebben tientallen terugekeerde ISIS-jihadisten in ons land rondlopen.
Een aanslag door een van hen of zelfs een groepje van die mafketels is heel goed mogelijk in Nederland. Niet alleen omdat ze een hekel hebben aan het vrije Westen en dus aan Nederland, maar ook omdat wij een handvol F16's sturen om samen met de internationale coalition of the willing de barbaarse terreurgroep ISIS compleet te vernietigen. Dat vinden ze maar niks, die islamitische extremisten.
De Nederlandse 'Muhajiri Shaam' (die ergens in Syrië en/of Irak bivakkeert) twitterde gisteren het volgende dreigement:
Reden voor De Telegraaf om vandaag groot uit te pakken met een interview met een ex-MIVD'er die alles weet van terroristische dreigingen en aanslagen. Paul Mulder is zijn naam. Hij zegt in de krant: "Ja, ik verwacht aanslagen in Nederland." En dan niet op overheidsgebouwen of iets anders, nee, op zogeheten 'soft targets'. Dus: trein- en metrostations, die slecht beveiligd zijn. Of, waar het ministerie van Defensie vandaag voor waarschuwt, op militairen in uniform.
Waarom? Omdat wij dus meevechten tegen ISIS. Het is heel goed mogelijk dat Nederlandse jihadisten dat niet kunnen verkroppen en 'in actie komen' (lees: een aanslag plegen). Mulder: "Ze denken langs de lijn 'keep it stupid and simple'. Voorspelbare doelen als Schiphol worden het niet, die zijn veel te goed beveiligd. Een aanslag met meerdere bommen gelijktijdig op treinen levert niet alleen gigantische economische schade op, maar denk eens aan de angstbeleving: niemand durft lange tijd meer met de trein te gaan."
Sommige mensen zullen zeggen dat de waarschuwingen tegen islamitisch terrorisme "bangmakerij" zijn. Maar dat is echt grote onzin. Natuurlijk moeten we ons niet bang laten maken door de dreiging van terrorisme - dat is namelijk precies wat de terroristen willen - maar we moeten de dreiging wél serieus nemen. Met z'n allen dus. Alleen als we allemaal onze ogen en oren de kost geven, kunnen we misschien een aanslag voorkomen.
Oh, en de overheid moet als een razende alle paspoorten afpakken van Nederlandse jihadisten en daarnaast alle teruggekeerde jihadisten, op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie, vandaag nog in de cel stoppen.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten