Het is weer de hoogste tijd! Integriteitsonderzoek naar VVD-senator Anne-Wil Duthler

Het is weer de hoogste tijd! Integriteitsonderzoek naar VVD-senator Anne-Wil Duthler

VVD-senator Anne-Wil Duthler wordt onderzocht met een integriteitsonderzoek vanuit de eigen partij. Aanleiding hiervoor is mogelijke belangenverstrengeling (en lidmaatschap van de VVD). Dat meldt de NOS.

Het bedrijf van Duthler zou bekend staan als wanbetaler. Diverse oud-werknemers en leveranciers verklaren dit. Alleen al de twee recente schikkingen waar Quote over beschikt, betreft samen al meer dan 20.000 euro!

Terwijl diverse schikkingen, anonieme verklaringen en rekeningen voor niet-gevolgde opleidingen op allerlei manieren voor wantrouwen zorgt, beweren ze zelf glashard dat ze altijd alles netjes hebben betaald en verzorgd. De grootste BV had in 2016 een vermogen van 4,8 miljoen euro. Het is dan ook behoorlijk frappant dat mensen niet, of pas na een rechtszaak, werden betaald. Maar goed, voor hetzelfde geld hebben ze met dergelijke wanbetalingen juist dat kapitaal op kunnen bouwen.

Voor de VVD is het in ieder geval reden om de boel eens goed tegen het licht te houden. Niet dat men daar nou veel mee bereikt, want een VVD-integriteitscommissie is net zoiets als een commissie van de Katholieke kerk die kindermisbruik gaat onderzoeken.

Duthler trekt ook direct het motief van de journalisten in twijfel door te stellen dat juist voor de Provinciale Statenverkiezingen dit nieuws naar buiten wordt gebracht. Dat zou een prima verweer zijn als het puur om loze aantijgingen zou gaan, maar Quote zegt wel degelijk solide bewijs te hebben in de vorm van schikkingen. Duthler lijkt dus eerder een rookgordijn op te willen gooien door zelf met de vinger te wijzen, dan gewoon keihard bewijs te leveren die de aantijgingen tegenspreekt. Met een beetje boekhouding zou dat geen probleem moeten zijn namelijk.

Lees meer over:
VVD Quote belangenverstrengeling

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties