Het is weer raak: Tweede Kamerlid Wybren van Haga (VVD) beschonken achter het stuur aangehouden

Het is weer raak: Tweede Kamerlid Wybren van Haga (VVD) beschonken achter het stuur aangehouden

Jos Verstappen (links) en Max Verstappen (rechts) rijden samen een rondje over een Belgisch circuit. Screenshot van NOS.nl.

Afgelopen week bleek de vreugde om het zomerreces iets teveel voor menig VVD'er en één van hen werd met alcohol achter het stuur op aangehouden door de politie. Kamerlid Wybren van Haga laat weten dat het incident per ongeluk plaatsvond: "Knap waardeloos. Ik had twee wijntjes gedronken en te weinig gegeten’’, via Algemeen Dagblad.

Normaal gesproken wordt een tolerantie van 0,5 promille aangehouden, maar Haga scoorde op de meter van de politie 0,6 en dus moest hij het stuur loslaten en zich op een andere manier laten vervoeren. Voor de duur van twee uren kreeg de VVD'er een rijverbod opgelegd, maar zijn rijbewijs is hij niet kwijt. Gezien de lage promillage is het waarschijnlijk een 'honest mistake' geweest van Haga:

"Ik geef wel toe: het is natuurlijk niet de bedoeling en ik raad iedereen af om met alcohol op in de auto te stappen."

Inderdaad: als je problemen met het blaasapparaat wil voorkomen kun je beter helemaal niets drinken, immers kan een lege maag de planning behoorlijk verstieren. Kortom: niet zo spannend als de GroenLinks-bestuurder die met drugs terrasjes onveilig maakte, maar wél een overtreding door de slechte mores van Wybren van Haga. Het is zo jammer dat we verder zo weinig zien van volksvertegenwoordiger Van Haga, behalve wanneer hij weer eens in opspraak raakt zoals vandaag.

Verder is Haga een 'grijze muis' die zijn rondjes in het carrousel van Mark Rutte blijft draaien zo lang het kan.

Lees meer over:
VVD Wybren van Haga

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer