Het kabinet eist: mensen moeten meer gaan thuiswerken. Zo niet vrijwillig, dan wordt het afgedwongen

Het kabinet eist: mensen moeten meer gaan thuiswerken. Zo niet vrijwillig, dan wordt het afgedwongen

Premier Rutte. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Het gaat weer lekker in Nederland. Het kabinet is hard met de vuist op tafel aan het slaan. Of mensen doen vrijwillig wat het kabinet eist of... het wordt afgedwongen.

Het ANP berichtte gisteravond dat het kabinet niet blij is met het aantal mensen dat vanuit huis werkt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als mensen de mogelijkheid hebben om thuis te werken, slechts de helft dat inderdaad doet. Dat is veel te weinig, aldus het kabinet.

Vrijdag (morgen dus) gaat het kabinet daarom in gesprek met vakbonden en werkgeversorganisaties. Dat gesprek zou eigenlijk maandag plaatsvinden, maar is naar voren gehaald omdat het kabinet zich hoegenaamd zo druk maakt. Dit terwijl het nieuwe aantal besmettingen per dag afneemt en woensdag voor het eerst sinds eind september het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis óók is afgenomen.

Opmerkelijk, maar wacht, we zijn nog niet klaar. Rutte heeft gisteren namelijk ook laten weten dat het kabinet "instrumenten" heeft om thuiswerken (op grotere schaal) af te dwingen. Maar, voegde hij toe, daar hoopt hij niet gebruik van te maken.

Met andere woorden, jullie gaan vrijwillig thuiswerken... en als je weigert word je er toe gedwongen. Leuk he, die vrijwillige medewerking anno 2020?

Volg mij op Twitter en op Parler.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties