Het kabinet is terug van vakantie

Geen categorieaug 17 2013, 12:45
De plannen: lekker de belastingen verhogen. Dat wordt een heet najaar.
Ze zijn weer terug van een lange en welverdiende vakantie: onze geliefde ministers en staatssecretarissen van het kabinet-Rutte II. En ze gaan meteen voortvarend aan de slag: na het weekend gaan ze onderhandelen over het pakket van zes miljard euro aan 'bezuinigingen' (lees: lastenverzwaringen). Oja, en ze doen er ook de begroting voor volgend jaar bij. We krijgen pas te horen wat ze hebben bekokstoofd op Prinsjesdag, dat dit jaar op 16 september valt.
Eerder deze week was er nog sprake van acht miljard euro aan 'bezuinigingen', maar na veel kritiek is het kabinet daar toch maar op teruggekomen, zo lijkt het. Immers, als het kabinet wil vasthouden aan de eerdere verdeling van dertig procent lastenverzwaringen en 70 procent bezuinigingen, dan zou een 'bezuinigingsbedrag' van acht miljard euro wat al te gortig worden. Het zou een volksopstand betekenen.
Met het geplande bedrag van zes miljard euro worden de lasten 'slechts' verzwaard met twee miljard euro. Als ze dat gaan halen, want het zou net zo goed meer kunnen zijn. Bijvoorbeeld veerrtig of vijftig procent. De PvdA - die heilig gelooft in het big government-principe - wil immers niet echt bezuinigen op de overheid en de VVD doet toch wel alles wat de PvdA wil.
Juist nu moet de overheid zich terugtrekken en de belastingen verlagen voor iedereen: voor consumenten, voor werknemers, voor ondernemers en voor werkgevers. De economie herstelt niet, want de oplossing van de falende overheid is méér overheid. Want de overheid weet heus veel beter waar ze uw geld aan moeten besteden dan uzelf. Dat de PvdA zo denkt, weten we al sinds het moment dat Willem Drees met zijn partij brak in de jaren '70. Dat de VVD, die zegt voor een kleinere overheid en meer vrije markt te zijn, daarin meegaat, is pas echt schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten