Het laatste taboe: verhouding docent-leerling

Geen categoriejun 24 2011, 9:00
Een 34-jarige docent uit Utrecht is tot een jaar celstraf veroordeeld vanwege seks met twee 15-jarige scholieres. Volgens de rechter heeft de docent zijn gezag misbruikt om de leerlingen het bed in te praten. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar de dametjes belandden niet tegen hun zin bij de leraar in bed. Waarom dan deze ophef?
De oud-leraar van de middelbare school 't Hooghe Landt in Amersfoort is veroordeeld tot 18 maanden celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. Daarbovenop moet hij één van zijn leerlingen 2500 euro smartegeld betalen, vanwege de immatriële schade die haar zou zijn aangedaan. En dan is de rechter nog mild geweest in het oordeel omdat R. zonder werk zat: zodra zijn seksuele escapades aan het licht kwamen is hij op staande voet ontslagen.
Maar in hoeverre zijn de dames eigenlijk 'misbruikt'? Volgens de advocaat van R. is er niets onder dwang gebeurd en zochten de meisjes zelf vaak contact. Nu R. in de gevangenis zit komen ze hem vaak opzoeken. Waarom dan de aanklacht? Nou, dat was het initiatief van een slecht geamuseerde vader die over de relatie had gelezen in het dagboek van zijn dochter.
En pa-lief vindt het natuurlijk niet leuk dat zijn prinsesje actief is tussen de lakens. In de rechtszaal hebben de beide leerlingen verklaard graag bij de leraar te willen zijn. Maar, zo schijnt de rechter uit ze te hebben gekregen, ze hebben niet van de seks genoten. Fantastisch! Als er iemand uit vrije wil bij mij in bed stapt, maar ik presteer niet goed genoeg, heb ik diegene dus ineens 'misbuikt'.
Natuurlijk is er meer aan de hand. Het gaat hier om relaties tussen een docent en leerlingen. Daarbij waren die leerlingen met hun 15 levensjaren ook nog eens minderjarig. En een 15-jarige is volgens de wet niet rijp genoeg om in te stemmen met seks.

Officier van justitie mr. A. Bijleveld noemde het gedrag van de man 'verwerpelijk'. ,,Hij heeft zijn positie misbruikt en zijn lusten botgevierd op twee meisjes", aldus de aanklaagster. Volgens haar moet de straf ook een signaal naar andere leerkrachten zijn dat ze zich 'in de hand moeten houden' en dat relaties met leerlingen uit den boze zijn.

De termen 'misbruik' en 'lusten botvieren' zijn naar mijn mening een onjuiste inkleuring van wat hier nu werkelijk is gebeurd. Dat de rechter hierin meegaat, geeft alleen maar aan hoe de feministische indoctrinatie om zich heen heeft geslagen. 'Verwerpelijk' is het echter wel. Een docent heeft een voorbeeldfunctie en een relatie met een leerling is nou niet bepaald voorbeeldig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten