Het morele, politieke en monetaire failliet van de Europese Unie

Geen categoriesep 02 2014, 15:15
Minister Van den Broek meende in 1991 dat een Europese Trojka (ook toen al) de problemen op de Balkan wel even zou oplossen.
Acht jaar, tweehonderdduizend doden, middeleeuwse belegeringen, concentratiekampen, Srbrenica en genocide in hartje Europa verder mocht Amerika weer eens Europees puinruimen (zonder VN-mandaat, veto van Rusland en in 1995 ook veto van Frankrijk en Dayton akkoord door Holbrook).
De invoering van de euro in 2002 is niets anders dan het monetaire Srbrenica: welbewust worden welvaart, democratie, pensioenen en sociale zekerheid van de Nederlandse burgers verkwanseld door de overmoedige, onbenullige en provinciale politieke en ambtelijke elite, die niet het Nederlandse belang, maar het niet bestaande Europese belang en vooral de Europese baantjes op het oog heeft.
Ook inzake de euro is er weer een Europese Trojka, die zich wéér onderscheidt door notoir wanbeleid met de ECB, ESM en de bodemloze banken- en transferunie als instrumenten en een monetaire Duce als nieuwe sterke man. De volgende ‘historische werkgelegenheidstop’, voor de volgende honderden miljarden in bodemloze putten, is al aangekondigd voor oktober en de illegale geldpers van de ECB gaat weer wijd open om het Europese en nationale clientèle- en patronagesysteem in stand te houden. Het begrotingspact, structurele hervormingen, verminderen van de bureaucratie en epidemische corruptie of het verminderen van de torenhoge staatschuld in bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Griekenland of Italië staan niet meer op de agenda. Geld, steeds meer (Nederlands) geld is het devies, Nederland betaalt immers ‘alternatiefloos’.  
Intussen geeft de EU Poetin wéér bedenktijd en wéér een ultimatum om zijn agressie te voltooien en de Oost-Oekraïne, deel van het óók door Rusland erkende Oekraïne, onder de voet te lopen om vervolgens over vrede te praten. Het volgende München dient zich weer aan in Europa. Het tijdstip van het Molotow-Ribbentrop pact uit augustus 1939 en de daaropvolgende agressie door Duitsland én Rusland (Sovjet-Unie) tegen een ander Europees land (Polen) is wat dat betreft geen toeval. En wat doet Rutte? Hij was tot 17 juli 2014 tegen sancties, heeft Rusland, noch de rebellen verantwoordelijk gesteld voor het neerschieten van de MH17en steunt ook nog eens een pro-Russische Mrs. Nobody als EU-buitenland coördinator, wier enige bewezen capaciteit haar body is. Over twee jaar heeft Iran de atoombom, laat de EU andere landen het vuile werk in Europa en elders opknappen en krijgt Poetin de Karel de Grote Prijs omdat hij vrede in Oekraïne heeft gebracht na de door de EU erkende annexatie van De Krim en de feitelijke afsplitsing van Oost-Oekraïne.
Intussen maakt het Europees Parlement zich druk over het aantal vrouwen in de Europese Commissie en besteedt het geen seconde aan de beschamend lage opkomst bij de verkiezingen. Dat interesseert zijn leden niet. Al stemt nog maar 20%, de riante baantjes krijgen ze toch wel.  
De EU is moreel, politiek en monetair failliet, met de ECB als ’s werelds grootste Bad Bank, de politieke bank van de Europese eenheidsideologen, door de EU opgeroepen en gedoogde agressie elders in Europa, economisch en monetair wanbeleid (schulden maken, bedrog en verdragen schenden wordt beloond, hervormers en 3% handhavers worden gestraft, spaarders, pensioenfondsen en MKB betalen de rekening), bijna 50% EU-budget voor landbouw (5% BNP) en 30% EU-budget voor corrupte en niet integere regionale- en structuurfondsen. De gepriviligieerde en overbetaalde eurocratie en het Babylonische europarlementaire circus blijven dan nog buiten beschouwing. De EU is een nachtmerrie en de Britten zullen het continent weer eens de weg moeten wijzen. Niet Noorwegen, Zwitserland of Engeland zijn geïsoleerd, maar de elite en hun media in Eurozone-landen. Wat doet Rutte: hij steunt een Fransman als begrotingstsaar, Juncker als commissiepresident, Draghi als ECB-president en een Spanjaard gaat de eurogroep leiden. Het vertrek van Dijsselbloem is echter nog allerminst een uitgemaakte zaak, volgens deze provinciale, incompetente onbenul, die je nog geen postzegelvereniging laat leiden.
Dat Timmermans toch eurocommissaris wil worden, toont dat uitsluitend de lucratieve beloning de motivatie is, op zijn vakgebied heeft Rutte immers net ingestemd met de benoeming van een nieuwe Mrs. Nobody en personeelsbeleid, laat staan de hervorming van een niet te hervormen op Franse leest geschoeide Mandarijenkaste, is nu niet bepaald het ervaringsgebied van Timmermans. Deze benoeming is net zo absurd en opportunistisch als het overige Europese wanbeleid van Rutte.
Rutte beweert dat Timmermans in Brussel voor versobering moet zorgen. Hoe zich dat verhoudt met de U-bocht van Rutte door plotseling in te stemmen met een verhoging van de EU-begroting staat in de sterren geschreven. Rutte steekt niet alleen Cameron de zoveelste dolk met zijn zoveelste leugen in de rug, maar liegt ook weer eens naar de Nederlandse burgers: steeds meer bevoegdheden en steeds meer geld naar de eurocraten, EU en diens ‘ontwikkelingshulp’, steeds minder geld naar de (zieken) zorg, onderwijs, AOW en pensioenen voor Nederlandse burgers, maar steeds hogere belastingen voor het MKB en accijnzen om de euro, de ECB en de transferunie te financieren. Het heeft er alles weg van dat Rutte niet het belang van de Nederlandse burger, maar vooral de baantjes van politici en vriendjes in de EU op het oog heeft. Rutte paait Juncker, zoals Dijsselbloem eerder de schoenen van Juncker likte door zijn eerdere uitlatingen over diens wangedrag te ontkennen.  In gewone taal heet dat corruptie, belangenverstrengeling en nepotisme.
Het failliet van de EU is tevens het failliet van de Nederlandse elite, die als een blind paard achter een al lang ontspoorde Europese mallewagen aanloopt. Het is verbazingwekkend dat Sinterklaas nog steeds naar dit land wil komen. Rutte stuurt immers zelfs zijn vicepremier op pad om het racisme en de discriminatie van Sinterklaas landelijk op de politieke agenda te zetten, nadat een rechter van de Grachtengordelelite (die haar kinderen uiteraard naar Witte Scholen stuurt) Sinterklaas eerder van racisme en discriminatie had beschuldigd. Nog even en de Dierenpartij dient een motie in voor een landelijk verbod om de schimmel drie weken lang de daken op te sturen, om maar niet te spreken over het kindermisbruik van deze pedofiele katholieke kindervriend en zijn nauwe banden met het Vaticaan. Het wordt niet alleen tijd om Zwarte Piet en deze dierenmishandeling te verbieden, maar ook het op kosten van de seculiere overheid onthalen van een katholieke bisschop, die wat al te graag stoute kindertjes op de schoot neemt. Het is overigens absurd dat Protestanten, Moslims, Joden, Hindoestanen en atheïsten zich deze katholieke bisschop moeten laten welgevallen in Amsterdam en elders. Gaat de rechter overigens nu ook carnavalsoptochten, artistieke uitvoeringen, schilderijen en bijvoorbeeld toneel in de publieke ruimte beoordelen op ‘stereotype duidingen’ ?  
Één ding is duidelijk. Een elite die zelfs dit volstrekt onschuldige kinderfeest om zeep helpt uit onverschilligheid, lafheid en oppervlakkigheid en zich laat intimideren door een handjevol extremisten en hun handlangers in de rechterlijke macht, politiek en bestuur, zal óók de concrete belangen van de burgers op Europees niveau verkwanselen. De EU is feitelijk al gezwicht voor de systematische rechtsschendingen en annexatie van een soeverein land door Rusland, zoals de waard is, want de EU schendt zélf ook systematisch het recht en de belangen van haar burgers, vernietigt de democratie, welvaart, werkgelegenheid en sociale zekerheidstelsels en ontwricht op een systematische wijze het monetaire evenwicht. De EU is een onrechtstaat, moreel, politiek en monetair failliet. Deze EU is óók het Nederland van Rutte en zijn ambtelijke, politieke en bestuurlijke elite en hun media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten