Het perfecte T-shirt ontwerpen

Geen categoriejan 25 2018, 7:00
De lat ligt hoog tegenwoordig, met minder dan perfect nemen we geen genoegen. Ook als het aankomt op ons uiterlijk. Op zoek dus naar het perfecte kapsel en de perfecte jeans. En het perfect T-shirt natuurlijk. Het vinden hiervan kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoewel dit kledingstuk zo simpel lijkt, is er een heel scala aan stoffen, pasvormen, afwerkingen en kleuren mogelijk. Daarom hierbij wat tips om het perfecte shirt te vinden.
Pasvorm en uitvoering van perfecte shirts
Allereerst misschien goed om te beginnen met een van de belangrijkste modetrends voor de lente en zomer van 2018: T-shirts met ronde hals zijn weer terug van geweest. Qua pasvorm is er niet een speciale vorm te benoemen, zolang het T-shirt maar comfortabel zit en goed op je romp aansluit. Je lichaamsvorm bepaalt dus het voor jou perfecte shirt. En wees daarbij wel eerlijk, zodat het je bovenlichaam benadrukt in plaats van je buikje. Zoek dus naar de juiste balans tussen wat strakker op de huid of juist wat losser. En dan is er nog de ideale lengte van het perfecte T-shirt, deze valt bij een tijdloos model onder de riem en een centimeter boven je broekzakken. Bij de schoudernaden is het belangrijk dat deze precies op het punt beginnen waar de ronding van de schouder begint. Tenslotte nog de mouwen. Hierbij dient er ongeveer twee vingers aan ruimte te zijn tussen je arm en de stof, en de mouwen horen tot halverwege je bovenarm te komen.
De kleuren van het ideale shirt
Oorspronkelijk werden T-shirt slechts in een kleur verkocht, namelijk wit. Daarna zijn er vele andere kleuren en designs in de mode gespot, maar tijdloze kleuren zoals zwart en navyblauw zijn altijd populair gebleven. Modieuze kleuren voor de lente en zomer van 2018? Beige, gemêleerd grijs, donkerbruin, pasteltinten zoals lichtgeel, mintgroen en gebroken wit, groentinten en koraalroze als contrastkleur. Wil je niet alleen een shirt in een hippe kleur, maar dit ook nog eens net iets persoonlijk maken? Dan kun je ook je eigen shirt ontwerpen. Bij deze textieldrukkerij nabij Utrecht kun je terecht voor een groot assortiment shirts met vele pasvormen en in vele kleuren verkrijgbaar, en je kunt ze ook nog eens met een eigen tekst of afbeelding zoals een foto laten bedrukken.
De stof van het perfecte shirt
Naast de pasvorm en de kleur is natuurlijk ook de stof erg belangrijk. Wat het beste materiaal is, hangt af van wanneer je het T-shirt wilt dragen. Als bovenkleding of als onderkleding onder een trui of overhemd gaat de voorkeur meestal uit naar katoen. Dit laat je huid goed ademen, gaat lang mee en behoudt zijn vorm. Zoek je echter het perfecte shirt om in te sporten, dan kun je beter kleding nemen van poly-katoen of synthetische materialen. Deze zijn vaak elastisch zodat je je vrijer kunt bewegen tijdens je oefeningen of sport en voeren zweet gemakkelijker af.
Wat er ook gebeurt, jij loopt er weer helemaal stylisch bij in 2018!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten