Het totale onvermogen van de overheid omtrent het Klimaatakkoord

Het totale onvermogen van de overheid omtrent het Klimaatakkoord

Het Nederlandse Klimaatakkoord zou helemaal de crème de la crème moeten zijn voor het kabinet en de CO2-hatende burgers van de Randstad, maar is het dat ook? Nee.

De Volkskrant houdt de grootste vijf taboes tegen het licht en al vrij snel blijkt het hele akkoord een wassen neus. We nemen het even met u door.

Het doel is de helft minder CO2 in het jaar 2030. Vrij concreet, zijn passende maatregelen voor te bedenken maar de meest voor de hand liggende worden niet opgenomen in het akkoord. Wat was het meest logisch geweest om in het akkoord te zetten?

1. 'De vervuiler betaalt' is zo'n zin die we nu al jaren horen en één van de eerste dingen die je in een maatregel zou verwachten terug te zien! Nee hoor, een aantal grote bedrijven ontspringen de dans want 'het zou hun concurrentiepositie schaden', is de claim.

2. Vliegtaks. Vliegen is veruit de grootst vervuilende factor, helemaal met de geplande uitbreidingen. Vliegen in 2040 zou net zoveel uitstoten als dat ze in 2030 in totaal nog zouden willen uitstoten. Flinke factor dus! Maar wat gebeurt er? Geen fuck natuurlijk want iedereen zou over de grens de vlucht boeken.

De luchtvaartindustrie zou CO2 uitstoot willen compenseren door wat milieuprojectjes in Afrika op te zetten zodat ze in Nederland gewoon kunnen blijven vliegen en in Afrika de CO2 verminderen. Heel lief maar flauwekul natuurlijk.

3. Vrachtvervoer op zee. Óók een heikel punt, die gigantische schepen vol met containers. In het Parijs-akkoord is dit tot een 'buitencategorie' verklaard omdat de CO2 niet één land aan te rekenen viel als ze op internationale wateren varen. 'Laatst aangeraakt'-diplomatie dus! Minister Wiebes komt niet verder dan te pleiten voor biobrandstof. Wassen neus dus.

4. De veestapel. Diverse rapporten pleiten voor een reductie in de hoeveelheid dieren in de veehouderij. 'Onvermijdelijk' werd het zelfs genoemd. Er zit gewoon niks in de planning voor 2030. 'Kan daarna ook nog wel versneld' zegt een anonieme betrokkene. Gewoon met z'n allen uit de neus vreten dus!

5. Rekeningrijden. Menig VVD'er loopt al rood aan bij het horen van dit woord. Niemand waagt zich eraan, evenals het verlagen van de maximumsnelheid. De industrie zelf richt zich compleet op elektrisch rijden en wanneer iedereen zich daartoe committeert, loopt de overheid miljarden mis.

Niemand durft en iedereen houdt z'n mond! En toch doet iedereen alsof er nu écht wat gaat gebeuren. 'Trap er niet in!' zou Kuzu zeggen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties