Het wordt alsmaar duurder in Nederland: 'Men moet rekening houden met explosieve groei energierekening'

Geen categoriedec 02 2019, 9:00
Alsof de lastendruk nog niet hoog genoeg is komt de Telegraaf met een vervelende ontdekking. Vanaf 2022 komt er zeker 60 euro per jaar bij voor onze energierekening, en vanaf komend jaar gaan ze hier al langzaam aan mee beginnen. De komende jaren wordt zoals gevreesd alles duurder. Deze nieuwe extra kosten komen bovenop de hogere energiebelastingen op gas.....
Onze energierekening steeg in januari al gemiddeld met 200 euro, en de komende jaren wordt het alleen maar erger. We gaan ons besteedbaar inkomen alleen maar verder zien krimpen. De extra kosten komen door een gewonnen rechtszaak van Tennet. Tennet beheert het hoogspanningsnetwerk en vocht een vete uit in de rechtszaal tegen ACM. Tennet won de zaak en mag nu met terugwerkende kracht hogere kosten van investeringen doorberekenen. En wij zijn uiteraard de Sjaak..
Vereniging Eigen Huis maakt zich zorgen, dit kostenplaatje is niet goed in kaart gebracht bij de overheid. De overheid verhoogt doodleuk de belastingen om te 'verduurzamen' maar houdt er geen rekening mee dat netbeheerkosten ook ieder jaar stijgen.

De voortdurende stijging van de netbeheerkosten is onvoldoende in beeld bij politiek Den Haag”

Vereniging Eigen Huis wil dan ook dat de overheid orde op zaken stelt en ervoor zorgt dat alle kosten duidelijk in kaart worden gebracht in Den Haag.
https://twitter.com/GO2021NL/status/1201458115432108032?ref_src=twsrc%5Etfw
Henk Otten kaart het in ieder geval aan in de Eerste Kamer!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten