Hiddema heeft genoeg van de bedreigingen aan zijn adres: "Zojuist belde er weer iemand die mijn huis in de hens wil steken"

Hiddema heeft genoeg van de bedreigingen aan zijn adres: "Zojuist belde er weer iemand die mijn huis in de hens wil steken"

En hij legt meteen even uit waarom Thierry Baudet aangifte heeft gedaan tegen minister Ollongren.

"Wat we nu over ons heen krijgen, dat is smurrie," aldus Theo Hiddema in een groot interview met De Telegraaf. "Dat zijn nachtelijke telefoontjes en af en toe moet je even praten met beveiligingsexperts... daar hebben we helemaal geen zin in."

Die bedreigingen die hij en Baudet ontvangen zijn één van de voornaamste reden waarom er besloten is om aangifte te doen tegen minister Kajsa Ollongren. Die zette Forum voor Democratie onlangs weg als een racistische partij en een gevaar voor de democratie.

"We willen niet dat de woorden van de minister een ophitsende werking zullen krijgen," aldus Hiddema, "want dat is nogal een gezag hebbende functie die zij bekleedt. En als er uit haar mond teksten tevoorschijn komen alsof wij Nederlanders willen discrimineren vanwege hun kleur, dat is wat ze zegt, dan kan dat onder bepaalde mensen -- beetje gevoelige types van geest -- wellicht tot meer bedreigingen leiden."

Daarbij wijst hij onder meer naar de moord op Pim Fortuyn:

"Deze mevrouw is de hoeder van de Grondwet en heeft een statuur van jewelste. Als zo’n minister het bestaat om een gekozen volksvertegenwoordiger neer te zetten als iemand die aanzet tot racisme, dan kan dat een vrijbrief zijn voor de Volkertjes. Volkert is voor minder in actie gekomen."

"Wij vinden," ging Hiddema verder in het vraaggesprek, "dat de rechter maar eens moet kijken met de wet in de hand of hier sprake is van smaad of niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit wel het geval is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer