Roetpiet voorgesteld aan de wereld

Geen categorienov 14 2014, 20:00
De Piet hierboven is de normale Piet zoals we die al jaaaaren kennen. Helaas wordt die Piet in Amsterdam vervangen door een buitengewoon herkenbare 'Roetpiet.'
Blijkbaar ontgaat het de Amsterdamse autoriteiten een beetje dat Zwarte Piet niet alleen zwart is vanwege allerlei historische redenen, maar ook om ervoor te zorgen dat kinderen hun eigen vader/grootvader/oom/buurman niet herkennen. Het is immers nogal vervelend om een heel feest in elkaar te zetten en vervolgens na minuut één al onderuit te gaan omdat dochterlief keihard roept dat die zogenaamde Piet 'mijn papa is!'
Kijk maar eens naar deze foto's van de Roetpiet die dit jaar zijn (of haar, eigenlijk, want ja, het wordt kinderen opeens ook erg duidelijk dat een deel van de Pieten vrouwelijk is) intrede zal doen. Valt u iets op? Ja? Denkt u dat de 'Piet' in kwestie herkenbaar is voor zijn (haar) kinderen, neefjes en nichtjes, of buurtkinderen?
Het ergste van alles is dat burgemeester Van der Laan vervolgens met de volgende bizarre opmerking komt:

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) reageerde positief op de nieuwe Piet. 'Op deze manier wordt duidelijk dat als je door de schoorsteen komt, je zwart wordt van het roet.' Van der Laan hoopt dat 'we als volwassenen ons gemak kunnen houden' nu het kinderfeest losbarst.

Ha-ha, wat een grap. Eerst helpen de burgemeester en zijn politiekcorrecte vrienden het Sinterklaasfeest helemaal om zeep, en daarna vertelt hij ons dat we ons rustig moeten houden zodat we het niet 'verpesten' voor de jeugd?
Waar haalt Van der Laan de euvele moed vandaan? Als hij en zijn vrienden het eerst en vooral belangrijk vinden dat kinderen veel plezier hebben tijdens Sinterklaas dan hadden ze dat hele feest met rust moeten laten. Dat ze dat niet hebben gedaan bewijst dat het ze een rotzorg is. Zij hebben een onzinnig politiekcorrect en zelfhatend nieuwe Nederlandse cultuur voor ogen en alles moet daarvoor wijken; het geluk van kinderen incluis.
Zieker dan dit wordt het niet. Je zou maar in Amsterdam wonen en dit als burgemeester hebben.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten